Tα τελευταία νέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

0
Π. Νίκας για Δ. Παυλή: “Ακούραστος εργάτης της αυτοδιοίκησης, με αναμφισβήτητη προσφορά στην Τρίπολη, στην αυτοδιοίκηση και στον δημόσιο βίο”

Posted: 03 Jun 2020 11:58 AM PDT

Την θλίψη του για τον θάνατο του πρώην δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή εξέφρασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος προέβη στην εξής δήλωση:

“Ο αείμνηστος Δημήτρης Παυλής, τέως δήμαρχος της Τρίπολης, υπήρξε ένας ακούραστος εργάτης της αυτοδιοίκησης, με αναμφισβήτητη προσφορά στην Τρίπολη, στην αυτοδιοίκηση και γενικότερα στον δημόσιο βίο.

Υπήρξε επίσης ένας ακούραστος μαχητής της ζωής, σε όλα τα επίπεδα, και την αγωνιστικότητά του, μεταξύ άλλων, απέδειξε απέναντι στην αδυσώπητη αρρώστια της εποχής.

Για μένα υπήρξε τιμή η φιλία μαζί του, θα θυμάμαι πάντα τον ευθύ του λόγο και την καλοσύνη του καθώς και την απεριόριστη αγάπη του για την Τρίπολη.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του και ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει”.

Συνεδρίαση της ΕΑΠ για το ΣΔΑΜ της Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή

Posted: 03 Jun 2020 10:58 AM PDT

Δύο σημαντικές αποφάσεις έλαβε η Επιτροπή Παρακολούθησης του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράµµατος (ΕΑΠ) του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης, η οποία συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 3 Ιουνίου στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Η πρώτη απόφαση της Επιτροπής αφορά πίστωση 50.000 ευρώ προς το Kέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), υπό τον καθηγητή Παναγιώτη Λιαργκόβα, για την παροχή επιστημονικής βοήθειας στην Περιφέρεια, όσον αφορά την τεκμηρίωση των επιχειρημάτων και την διεκπεραίωση των θέσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη συντονιστική επιτροπή για την υλοποίηση της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης της περιοχής της Μεγαλόπολης στην μεταλιγνιτική εποχή, όπως επίσης και για την γενικότερη συνδρομή του στον σχεδιασμό που απαιτείται στο πλαίσιο της ΣΔΑΜ.

Η δεύτερη απόφαση της Επιτροπής αφορά την διάθεση πίστωσης μέχρι 272.000 ευρώ, η οποία αφορά σε διαγωνισμό πρόσληψης ειδικής εταιρείας η οποία θα αναλάβει να ολοκληρώσει τον φάκελο για την δημιουργία και αδειοδότηση του Βιοτεχνικού Πάρκου της Μεγαλόπολης, σε έκταση 400 στρεμμάτων.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι μέρος της πίστωσης που απαιτείται για την μελέτη βιωσιμότητας και σκοπιμότητας θα διατεθεί από το Πράσινο Ταμείο.

Η εκτέλεση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου το τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου

Posted: 03 Jun 2020 10:57 AM PDT

Δημοσιοποιούνται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου τα στοιχεία εκτέλεσης Προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων για το τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου 2020 και συγκεκριμένα από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και την 30ή του περασμένου Απριλίου.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 15 του Ν. 4305/2014, η Περιφέρεια έχει την υποχρέωση να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα που διατηρεί, καθώς και στο πρόγραμμα “Διαύγεια”, στοιχεία για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού της, μετά το πέρας κάθε ημερολογιακού μήνα.

Τα στοιχεία περιγράφουν αναλυτικά στο σκέλος των εσόδων τα προϋπολογισθέντα, βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εσόδου και στο σκέλος των εξόδων τα προϋπολογισθέντα, τα ενταλματοποιηθέντα και πληρωθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου.

Τα στοιχεία του προϋπολογισμού μπορείτε να τα δείτε εδώ:

Στοιχεία προϋπολογισμού

Σειρά προτάσεων για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εισηγείται η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου

Posted: 03 Jun 2020 10:54 AM PDT

Σειρά προτάσεων για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τα μέτρα αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού περιλαμβάνει στην επιστολή της προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης (ΟΕΕΣΠ).

“Η Ομοσπονδία μας πιστεύει ότι χρειάζεται ένα γενναίο σχέδιο στήριξης από

την κυβέρνηση για όλους τους συναδέλφους επιχειρηματίες, το οποίο θα

διασφαλίζει τη συνέχιση λειτουργίας των δραστηριοτήτων τους.

Η στήριξη πρέπει να είναι ουσιαστική ώστε να μην οδηγηθούν οι επιχειρηματίες για άλλη μια φορά στην διαδικασία της παύσης των δραστηριοτήτων τους και οι εργαζόμενοί τους σε ανεργία.

Κρίνουμε απαραίτητο η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο είτε από εγχώριους πόρους, είτε από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης ώστε να μπορέσουν όλοι οι συνάδελφοι επιχειρηματίες να ενταχθούν σε ειδικά προγράμματα χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς αυστηρά τραπεζικά κριτήρια” σημειώνει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία στην επιστολή της.

Την επιστολή της ΟΕΕΣΠ, με θέμα “Η επόμενη μέρᔨμπορείτε να διαβάσετε εδώ:

Επιστολή

Τον κανονισμό του προτάσσει ο ΕΛΓΑ αναφορικά με τις αποζημιώσεις για τον πρόσφατο καύσωνα

Posted: 03 Jun 2020 10:52 AM PDT

Οι όποιες ζημιές στην παραγωγή έγιναν στην φάση της άνθισης δεν αποζημιώνονται, σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, ενώ δεν τίθεται θέμα αποζημιώσεων στα κεράσια.

Τις πιο πάνω θέσεις ανέπτυξαν τα στελέχη του ΕΛΓΑ, τα οποία -υπό τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού Νίκο Δούκα- μετείχαν χθες Τρίτη 2 Ιουνίου, σε ευρεία σύσκεψη, στην Τρίπολη με θέμα την εξέταση των ζημιών που έχουν προκύψει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε τομείς όπως η ελαιοπαραγωγή, η παραγωγή κερασιών και τα εσπεριδοειδή.

Τόσο ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, όσο και τα παρευρεθέντα αιρετά πολιτικά στελέχη παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Περιφέρειας, ενώ από την πλευρά του, οι διευθυντές των ΔΑΟΚ από το σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων, με εμπεριστατωμένες εισηγήσεις παρουσίασαν εξειδικευμένα τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε κάθε περιοχή, λόγω των πρόσφατων υψηλών θερμοκρασιών και αφορούν στην ελαιοπαραγωγή και στην παραγωγή κερασιών και εσπεριδοειδών.

Οπως επισημαίνεται και στις χθεσινές σχετικές δηλώσεις του περιφερειάρχη, προκύπτει σημαντική διαφορά απόψεων μεταξύ ΕΛΓΑ και της Περιφέρειας σχετικά με την υποχρέωση κάλυψης των ζημιών από τον Οργανισμό.

Ως εκ τούτου, από τον περιφερειάρχη Π Νίκα δόθηκε εντολή στις αρμόδιες ΔΑΟΚ να συντάξουν αναλυτικές εκθέσεις οι οποίες -όπως δήλωσε- θα υποβληθούν από τον ίδιο, απευθείας στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη.

Στη χθεσινή σύσκεψη συμμετείχαν, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας και Λακωνίας Χρήστος Λαμπρόπουλος και Θεόδωρος Βερούτης αντίστοιχα, ο αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Νίκωνας Τζινιέρης και Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα, όπως και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Μαργαρίτα Σπυριδάκου, ενώ παρευρέθηκε και ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός.

Χωρίς κρούσματα κορονοϊού και σήμερα Τετάρτη 3 Ιουνίου η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 03 Jun 2020 10:50 AM PDT

Δεν αναφέρθηκε κανένα νέο κρούσμα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τετάρτη 3 Ιουνίου, στην οποία ο αριθμός των προσβληθέντων παραμένει 195.

Αυτό αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας.

Αναλυτικά, στην εν λόγω ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

«Δεν αναφέρονται νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, παραμένει στην Περιφέρεια μας σε εκατόν ενενήντα πέντε (195)

και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: έξι (6)  και εκατόν εξήντα δύο (162)δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: εκατόν εξήντα οκτώ (168)  αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη  αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα δύο (2)*

ΠΕ Αρκαδίας: τρία (3)

ΠΕ Κορινθίας: έντεκα (11)

ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)

ΠΕ Μεσσηνίας: δώδεκα (12)**  αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη  αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1)**

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εκατόν πέντε άνδρες (105) και ενενήντα γυναίκες (90).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων οκτώ (8) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία και δεκαέξι (16)νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία. Δύο εκ των νοσηλευομένων εξήλθαν από τη ΜΕΘ. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ(αναφορά έως 03/06/2020 ώρα 15:00) και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό».

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου μπορείτε να την δείτε εδώ:

Ανακοίνωση 3-6-2020

Διευκρινίσεις από το Υποδομών και Μεταφορών για τους ελέγχους οδικής ασφάλειας

Posted: 03 Jun 2020 10:44 AM PDT

Διευκρινίσεις όσον αφορά την πραγματοποίηση ελέγχων οδικής ασφάλειας στο διευρωπαϊκό και λοιπό οδικό δίκτυο και τα ζητήματα ασφάλειας των οδικών υποδομών δίνει με εγκύκλιό του προς τις αρμόδιες υπηρεσίες το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Την εν λόγω εγκύκλιο μπορείτε να δείτε εδώ:

Εγκύκλιος

 

 

Συμβάσεις έργων περί τις 700.000 ευρώ στη Μεσσηνία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Posted: 03 Jun 2020 10:41 AM PDT

Συμβάσεις έργων συνολικού προϋπολογισμού 736.796,17 ευρώ στην Π.Ε. Μεσσηνίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Τετάρτη 3 Ιουνίου, κατά την επίσκεψή του στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Καλαμάτα.

Ο περιφερειάρχης, απευθυνόμενος στους αναδόχους των εν λόγω έργων επισήμανε κατηγορηματικά ότι δεν θα δοθούν παρατάσεις και ως εκ τούτου θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις προβλεπόμενες εργασίες πολύ γρηγορότερα από τις ορισθείσες συμβατικές προθεσμίες, οι οποίες -όπως σημείωσε- είναι ήδη αρκούντως μεγάλες.

Τα εργα που συμβασιοποιήθηκαν είναι τα εξής:

α) Επισκευή μεταλλικών δεξαμενών πυρόσβεσης ανατολικής Μεσσηνίας (προϋπολογισμός 74.383,04 ευρώ)

β) Επισκευή μεταλλικών δεξαμενών πυρόσβεσης δυτικής Μεσσηνίας (74.130,13 ευρώ)

γ) Βελτίωση και συντήρηση της 19ης επαρχιακής οδού, τμήμα Κυπαρισσία – Περδικονέρι – Χριστιάνοι (245.000 ευρώ)

δ) Συστήματα αναχαίτισης οχημάτων στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο Π.Ε. Μεσσηνίας (200.000 ευρώ)

ε) Διευθέτηση ομβρίων υδάτων της 82ης εθνικής οδού Ασπρόχωμα – Πύλος, στον κόμβο Ριζόμυλου (100.000 ευρώ)

στ) Βελτίωση και συντήρηση του αρδευτικού δικτύου του ΓΟΕΒ Παμίσου – γεωτρήσεις (100.000 ευρώ).

 

Η στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας

Posted: 03 Jun 2020 10:38 AM PDT

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, η στελέχωση συνολικά των υπηρεσιών της Περιφέρειας, σήμερα Τετάρτη 3 Ιουνίου, ήταν η εξής:

Σε σύνολο 784 υπαλλήλων, 85 απουσιάζουν λόγω κανονικού τύπου αδειών (κανονική, αναρρωτική, ειδικές άδειες ανατροφής κλπ) και 53 με άδειες ειδικού σκοπού, ενώ 1 υπάλληλος είναι στο καθεστώς της εξ αποστάσεως εργασίας.

Αναλυτικά, την στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας σήμερα, ανά Περιφερειακή Ενότητα, μπορείτε να δείτε εδώ:

Δελτίο παρουσίας υπαλλήλων 03 Ιουνίου 2020

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here