Tα νέα της Περιφέρειας

0
Καταγράφηκαν 33 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 1.496.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 10 Φεβρουαρίου 2021, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 1.496 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (covid-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 167.549, εκ των οποίων 51,9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 6.073 (3,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 53.600 (61,0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

284 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 202 (71,1%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85,6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 1.185 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 17 νέους θανάτους από τη νόσο covid-19, φθάνοντας τους 6.034 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.547 (58,8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου -ώς τις 3 το μεσημέρι- καταγράφηκαν 33 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 3.389.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 6, στην Π.Ε. Αρκαδίας 3, στην Π.Ε. Κορινθίας 21, στην Π.Ε. Λακωνίας 1 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 2.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Τετάρτη 10 του μήνα, οι νοσηλευόμενοι covid-19 στην Περιφέρεια ήταν συνολικά 60 (οι 4 εκ των οποίων σε ΜΕΘ). Αναλυτικά, ανά Γενικό Νοσοκομείο, οι νοσηλευόμενοι ήταν, Γ.Ν. Αργους 7, Γ.Ν. Ναυπλίου 2, Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης 11, Γ.Ν. Κορίνθου 15 (4 σε ΜΕΘ), Γ.Ν. Σπάρτης 10, Γ.Ν. Καλαμάτας 15.

Ευρεία σύσκεψη για θέματα τουρισμού υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Σύσκεψη για θέματα τουρισμού πραγματοποιήθηκε υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα σήμερα, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, στην Τρίπολη.

Στη σύσκεψη, με τη συμμετοχή της θεματικής αντιπεριφερειάρχη Αννας Καλογεροπούλου, γνωστοποιήθηκε ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία η τουριστική ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ακόμα, έγινε ενημέρωση για την προσπάθεια επανάκαμψης του Ράλυ Ακρόπολις στην Περιφέρεια, για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν τη δημιουργία και λειτουργία στο Ναύπλιο τουριστικού περιπτέρου υποδοχής επισκεπτών καθώς και για την προκήρυξη διαγωνισμού για το DMS / Destination Management System (Σύστημα διαχείρισης προορισμού).

Συζητήθηκε, επίσης, η ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση) που αφορά την πολιτιστική διαδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με κατάθεση προτάσεων για των προσθήκη και άλλων δυνητικών διαδρομών.

Παράλληλα, εξετάστηκαν αφ’ ενός οι δυνατότητες που δίνει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Blue Economy για την ένταξη καταδυτικών πάρκων και την βελτίωση λιμενικών υποδομών και αφ’ ετέρου η ενδεχόμενη ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ έργων όπως ο ψηφιακός DMO / Destination Management Οrganization (οργανισμός διαχείρισης του προορισμού).

Στη σημερινή συνεδρίαση διερευνήθηκε ακόμα η στήριξη των αεροπορικών εταιρειών μέσω ενεργειών marketing, με στόχο την διατήρηση των πτήσεων στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ενώ συζητήθηκαν και ενέργειες για την προσέλκυση νέων εταιρειών.

Οσον αφορά την οικονομική στήριξη του συνεδρίου του Γερμανικού Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων (DRV), στο τέλος του φετινού Οκτωβρίου, στην περιοχή της Πυλίας, τονίστηκε ότι θα πρέπει να διασφαλιστούν οφέλη για την τουριστική προβολή όλης της Πελοποννήσου, καθώς στο πλαίσιο του συνεδρίου περιλαμβάνεται tour τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων.

Μεταξύ άλλων θεμάτων που απασχόλησαν τη σημερινή σύσκεψη ήταν η νέα εικαστική ταυτότητα της Πελοποννήσου, η σήμανση όλων τουριστικών τόπων της, αλλά και η πρόβλεψη για δημόσιες τουαλέτες σε σημεία αυξημένης τουριστικής επισκεψιμότητα.

Την διάσκεψη, ακολούθησε και δεύτερη, με τη συμμετοχή ιδιοκτητών σκαφών, στην οποία διερευνήθηκαν τρόποι προβολής του αλιευτικού τουρισμού στον οποίον εστιάζει επίσης η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Πρόταση περί τα 12 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για Νεμέα, Καλαμάτα και Δυτική Μάνη

Συνολικά 11.972.954,40 ευρώ είναι ο προϋπολογισμός της πρότασης που με τίτλο “Αστική Αναζωογόνηση” κατατέθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση “Αντώνης Τρίτσης”, στον Αξονα Προτεραιότητας “Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών”.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε την δυνατότητα υποβολής μίας πρότασης με δύο κύρια υποέργα.

Ως πρώτη περιοχή παρέμβασης επιλέχθηκε ο Δήμος Νεμέας καθώς αποτελεί σημείο αναφοράς για το οινικό δυναμικό της Πελοποννήσου με το επώνυμο κρασί “Αγιωργίτικο Νεμέας” και θα αποτελέσει πόλο έλξης οινοτουρισμού.

Το έργο αφορά τον εκσυγχρονισμό των βασικών οδικών αρτηριών που συγκεντρώνουν τον εμπορικό τομέα της πόλης της Νεμέας και ταυτόχρονα γίνεται σύνδεση με το οικοδόμημα που προορίζεται για το Νέο Μουσείο Οίνου της πόλης το οποίο είναι δημιουργία του Ερνστ Τσίλλερ και αποτελεί κτήριο αρχιτεκτονικής κληρονομιάς. Επίσης, πρόκειται να γίνει ανακατασκευή του υπαίθριου χώρου στάθμευσης οχημάτων, δημιουργία γηπέδου mini-soccer και ανακατασκευή της πρόσβασης του σχολείου και του προαύλιου χώρου (γήπεδο μπάσκετ).

Η δεύτερη περιοχή παρέμβασης είναι στους Δήμους Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης και αφορά την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Μικράς Μαντίνειας έως τις Κιτριές, καθώς η περιοχή προσελκύει μεγάλο αριθμό τουριστών παγκοσμίως για την αρχιτεκτονική κληρονομιά, το φυσικό και θαλάσσιο περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει συμπληρωματική επέμβαση στα έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας που ήδη έχουν υλοποιηθεί στο παραλιακό μέτωπο.

Εξελίξεις από Μάρτιο για το αθλητικό κέντρο της Καλαμάτας, στα Παλιάμπελα

Μετά τον ερχόμενο Μάρτιο θα υπάρξουν εξελίξεις στο έργο κατασκευής του αθλητικού κέντρου της Καλαμάτας, στη θέση Παλιάμπελα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Αυτό έγινε γνωστό από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκα, ο οποίος είχε επικοινωνία για το θέμα αυτό με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ είχε επίσης σχετική συζήτηση και με τον βουλευτή Μεσσηνία Περικλή Μαντά, ο οποίος τον επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

“Με τον βουλευτή συζητήσαμε διεξοδικά για το παλαί ντε σπορ της Καλαμάτας, στα Παλιάμπελα, είχα δε επικοινωνία και με τον υφυπουργό Αθλητισμού, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι υφίσταται ενδιαφέρον από την πλευρά της πολιτείας” δήλωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι απέστειλε σχετική επιστολή προς τον Λ. Αυγενάκη -τον οποίον προτίθεται να συναντήσει στην Αθήνα μέσα στον ερχόμενο Μάρτιο.

“Με τον υφυπουργό επαναβεβαιώσαμε ότι υφίσταται ήδη στο υπουργείο η σχετική μελέτη και ο φάκελος του εν λόγω έργου” σημείωσε ο Π. Νίκας, υπενθυμίζοντας ότι το 2007 είχε προχωρήσει η δημοπράτηση μέσω ΣΔΙΤ, όμως λόγω και των μνημονίων που ακολούθησαν λίγο αργότερα, το έργο δεν προχώρησε.

Παραλαμβάνεται μέσα στον Φεβρουάριο η μελέτη ανακατασκευής του Διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας

Πολύ σύντομα, μέσα στον τρέχοντα μήνα Φεβρουάριο, παραλαμβάνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η μελέτη για την ανακατασκευή του Διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, από την επιτροπή που ήδη συγκροτήθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη αποτελεί δωρεά του Μεσσήνιου επιχειρηματία Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, την οποία μόλις κάνει αποδεκτή η Οικονομική Επιτροπή θα προχωρήσει αμέσως η διαδικασία για τη δημοπράτηση του έργου.

“Πρόκειται για ένα σοβαρό και άκρως απαραίτητο έργο, το κτήριο είναι παλαιό, με στοιχεία αμιάντου, ενώ προκύπτουν και άλλου είδους προβλήματα -λειτουργικότητας, προσβασιμότητας, εξοπλισμών” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Οι εργασίες επισκευής θα γίνουν με το Διοικητήριο εν λειτουργία, πρώτα στο βόρειο και στη συνέχεια στο νότιο τμήμα του κτηρίου, ενώ στη διάρκειά τους θα χρησιμοποιηθεί και ο χώρος του αμφιθεάτρου, μετά από την σχετική κατάλληλη διαμόρφωσή του.

Δημιουργία δομών υποστήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας έντασης γνώσης επιδιώκει στην περιοχή της η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τη δημιουργία δομών υποστήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας έντασης γνώσης επιδιώκει στην περιοχή της η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος. Για τον σκοπό αυτό προτίθεται να συνάψει προγραμματική σύμβαση με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ).

Τα δύο πιο πάνω θέματα -δηλαδή η έγκριση σκοπιμότητας υποβολής και υποβολής αίτησης από την Περιφέρεια για τη χρηματοδότηση του εν λόγω έργου αφ’ ενός και αφ’ ετέρου η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του ΕΜΠ- θα συζητηθούν στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Το προτεινόμενο έργο στοχεύει στην κάλυψη του υφιστάμενου κενού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από την έλλειψη αντίστοιχης δομής, καθώς και στην ανάληψη ρόλου επιτελικής καθοδήγησης, στήριξης και εποπτείας των δράσεων Ερευνας Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας.

Κεντρική λειτουργία των δομών που θα συγκροτηθούν στο πλαίσιο του έργου αποτελεί η παροχή υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης μεταφοράς γνώσης και κινητοποίησης των επιχειρήσεων (υφιστάμενων και νέων) και της τοπικής κοινότητας, για συμμετοχή στα προγράμματα καινοτομίας, με απώτερο στόχο την ενσωμάτωση αποτελεσμάτων τεχνολογικής και μη τεχνολογικής καινοτομίας για τη βιωσιμότητα και ανάπτυξή τους, σε σύνδεση τόσο με τους ερευνητικούς φορείς της περιφέρειας, όσο και με κάθε άλλη σχετική πηγή ικανοποιεί τους στρατηγικούς στόχους αυτής.

Ειδικότερα, θα συμβάλλει στην ανάδειξη επιχειρήσεων γνώσης, προσφέροντάς τους κατάλληλο χώρο στέγασης, υπηρεσίες γραμματειακής υποστήριξης και δικτύωσης, δημόσιες σχέσεις και επικοινωνία, καθώς και  πρόσβαση σε τεχνολογικές γνώσεις και χρηματοδοτικά εργαλεία, επικουρώντας, ταυτόχρονα, στη διασύνδεσή τους µε πανεπιστημιακά ιδρύματα και την ενσωμάτωσή τους στην αγορά.

Τα έργα στις Π.Ε. Αργολίδας και Αρκαδίας σε τηλεδιασκέψεις του Π. Νίκα

Τα έργα στις Π.Ε. Αργολίδας και Αρκαδίας αποτέλεσαν αντικείμενο τηλεδιασκέψεων που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, με τους αντιπεριφερειάρχες και υπηρεσιακούς παράγοντες από τις δύο εν λόγω Περιφερειακές Ενότητες.

Στις διασκέψεις αυτές, όπως δήλωσε ο Π. Νίκας, “εξετάστηκαν ένα προς ένα τα έργα όλων των προγραμμάτων, η εξέλιξη και η πορεία τους, αλλά και τα προβλήματα που ενδεχομένως υπάρχουν και δόθηκαν λύσεις”.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου διακηρύσσει ανοικτή διαδικασία για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου: “ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ”

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου διακηρύσσει ανοικτή διαδικασία για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου: “ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ” Εκτιμώμενης αξίας 190.000,00 Ευρώ (με Φ.Π.Α. 24 % )

Μπορείτε να δείτε την διακήρυξη και τα σχετικά αρχεία από τους παρακάτω συνδέσμους:

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ – 190- ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ ADA

ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ

ΤΕΥΔ_v20

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου διακηρύσσει ανοικτή διαδικασία για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου: “ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗ – ΒΟΥΡΒΟΥΡΑ- ΑΓ. ΠΕΤΡΟΣ”

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου διακηρύσσει ανοικτή διαδικασία για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗ – ΒΟΥΡΒΟΥΡΑ- ΑΓ. ΠΕΤΡΟΣ» Εκτιμώμενης αξίας 400.000,00 Ευρώ (με Φ.Π.Α. 24 % )

Μπορείτε να δείτε την διακήρυξη και τα σχετικά αρχεία από τους παρακάτω συνδέσμους:

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ – 400 – ΒΟΥΡΒΟΥΡΑ – ΟΡΘΗ ADA

ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΣΩΣΤΗ

ΤΕΥΔ_v20

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ