Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

0

ΑΑΔΕ: ΑΠΟ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΟΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Για τις 29 Ιουνίου 2021 μετατέθηκε η υποχρεωτική υποβολή δήλωσης μεταβίβασης ακινήτων ψηφιακά, μέσω της πλατφόρμας myProperty, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, προχώρησε στη μετάθεση της σχετικής προθεσμίας – που έληγε σήμερα – μετά από αιτήματα των συμβολαιογράφων και με σκοπό την ομαλότερη μετάβαση στο νέο σύστημα.

ΧΑΡΤΗΣ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Τον χάρτη των νέων αντικειμενικών τιμών των ακινήτων, ο οποίος μετά τις αναπροσαρμογές καλύπτει το 98% των εντός σχεδίου περιοχών της χώρας, από 85% που ήταν μέχρι τώρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα προκύψουν επιβαρύνσεις στη μεσαία τάξη και στη συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών ακινήτων. Ο στόχος των αναπροσαρμογών είναι οι νέες τιμές να συγκλίνουν με τις εμπορικές τιμές των ακινήτων, να διορθωθούν κενά και αδικίες και να διευρυνθεί η φορολογική βάση μέσω δικαιότερης κατανομής του ΕΝΦΙΑ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΡΘΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ, ΠΑΙΔΟΤΟΠΩΝ»
Δημοσιεύθηκε από τον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ) το Εγχειρίδιο Ορθής Υποβολής Δικαιολογητικών του Παραρτήματος V για τη δράση «Επιχορήγηση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδότοπων» του ΕΠΑνΕΚ. Το εγχειρίδιο περιλαμβάνει διευκρινίσεις και χρήσιμες οδηγίες για την ορθή και πλήρη υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων στη δράση, σε ό,τι αφορά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τις πληροφορίες στην ηλεκτρονική σελίδα για το ΕΣΠΑ, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων: http://www.antagonistikotita.gr/epanek/news.asp?id=1271

ΟΒΙ: ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
Το 9% των Ελλήνων έχουν πέσει θύματα απάτης από την αγορά παραποιημένων προϊόντων, τα παραποιημένα προϊόντα μπορεί να εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια, το 6,8% των εισαγωγών της ΕΕ –αξίας 121 δισ. ευρώ– είναι προϊόντα παραποίησης/απομίμησης και επιπλέον στο εμπόριο κυκλοφορούν παγκοσμίως παραποιημένα φαρμακευτικά προϊόντα αξίας 4 δισ. ευρώ. Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα της πρόσφατης μελέτη «Ευρωπαίοι Πολίτες και Διανοητική Ιδιοκτησία (ΔΙ)» του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) που αναφέρει ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας σε ανακοίνωσή του με αφορμή την καμπάνια ενημέρωσης των καταναλωτών η οποία έχει ξεκινήσει από το EUIPO με αφορμή ότι οι καταναλωτές εξακολουθούν να δυσκολεύονται στο να διακρίνουν μεταξύ γνήσιων και παραποιημένων προϊόντων.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τα μέτρα που ισχύουν από από τη Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021 και ώρα 6:00.

Σχετικά με τον περιορισμός της κυκλοφορίας ισχύουν τα εξής :

Περιορισμός νυχτερινής κυκλοφορίας

  1. Από τις 01.30 έως τις 5.00 σε όλη την Επικράτεια επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους, περιοριστικά αναφερόμενους, λόγους: α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας, β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία) και γ) ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

Για να δείτε αναλυτικά τα μέτρα πατήστε στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΕΩΣ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021 ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΟΚΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΜΜΕ
Δημοσιεύθηκε η δεύτερη τροποποίηση της πρόσκλησης της δράσης «Επιδότηση Τόκων Υφιστάμενων Δανείων Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων πληττόμενων από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου COVID-19 (Β κύκλος)», σχετικά με την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης έως την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 και ώρα 15:00 αντί για την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 και ώρα 15:00.

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΩΝ 5 ΜΕΤΡΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
Καταργείται, από την Τρίτη 15 Ιουνίου, η υποχρέωση της απόστασης των 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων στις λαϊκές αγορές και η απόσταση θα είναι στο ένα μέτρο. Αυτό γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται: «Έπειτα από την συνάντηση γνωριμίας που είχαν σήμερα το ΔΣ της ΠΟΣΠΛΑ με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Καταναλωτή, Σωτήρη Αναγνωστόπουλο, ανακοινώνουμε την κατάργηση του μέτρου της απόστασης των 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων, από την Τρίτη 15 Ιουνίου και την εφαρμογή του μέτρου της απόστασης τους ενός μέτρου που διευκολύνει την εργασία όλων των συναδέλφων μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ