Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται να επηρεάσει και την Περιφέρεια Πελοποννήσου & Άλλα νέα…

0

 

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται να επηρεάσει και την Περιφέρεια Πελοποννήσου από αύριο Κυριακή 10 Οκτωβρίου

Posted: 09 Oct 2021 04:53 AM PDT

Νέα επιδείνωση του καιρού θα γίνει αισθητή από αύριο Κυριακή 10 Οκτωβρίου και σε περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Ειδικότερα, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού (ΕΔΕΚ) που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) σήμερα, Σάββατο 9 Οκτωβρίου, σημειώνει:

“Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Κυριακή (10-10-2021) και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά:

  1. Αύριο Κυριακή (10-10-2021) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν από τις μεσημβρινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες και βαθμιαία την Ηπειρο, τη δυτική Στερέα και τη δυτική Πελοπόννησο.
  2. Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (11-10-2021) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εξακολουθήσουν στις προαναφερθείσες περιοχές, θα επεκταθούν στην κεντρική Στερεά και τη δυτική Θεσσαλία. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά και τα κεντρικά και μέχρι το απόγευμα και στη Μακεδονία.
  3. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός στη χώρα θα παρουσιάσει και νέα επιδείνωση στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού, την

ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο

twitter (@EMY_HNMS)”.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτήριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. (www.astynomia.gr).

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

102 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, 94 οι νοσηλείες

Posted: 08 Oct 2021 12:46 PM PDT

Σε 102 ανήλθαν τα συνολικά κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Παραμένει για δεύτερη ημέρα διψήφιος ο αριθμός των νοσηλειών, ωστόσο παρατηρείται αύξηση αυτών στις ΜΕΘ των νοσοκομείων Κορίνθου και Καλαμάτας.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 2.324.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 8  Οκτωβρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 8 Οκτωβρίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 2.324, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 673.317 (ημερήσια μεταβολή +0,3%), εκ των οποίων 50,9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 119 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.287 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 334 (59,6% άνδρες) με διάμεση ηλικία 67 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 288 (86,23%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 46 (13,77%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.202 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 185 (ημερήσια μεταβολή -10,19%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 169 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 22, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.069 θάνατοι. Το 95,3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Παρασκευή 8 Οκτωβρίου καταγράφηκαν 102 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 23.694.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 22, στην Π.Ε. Αρκαδίας 13, στην Π.Ε. Κορινθίας 15, στην Π.Ε. Λακωνίας 4 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 48.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 94 άτομα (τα 7 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 8, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 4, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 10, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 21 (τα 6 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 14 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 37 (το 1 στη ΜΕΘ).

Μέσα στον ερχόμενο Νοέμβριο αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις πυρκαγιές παραγωγούς και κτηνοτρόφους σε Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία

Posted: 08 Oct 2021 12:45 PM PDT

Μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα καταβληθούν προς τους κτηνοτρόφους στις Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας οι αποζημιώσεις για το ζωικό κεφάλαιο που απώλεσαν λόγω των πυρκαγιών του περασμένου Αυγούστου στις πιο πάνω Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οσον αφορα το φυτικό κεφάλαιο, οι αποζημιώσεις εκτιμάται ότι θα καταβληθούν μέσα στον ερχόμενο Νοέμβριο.

Αυτά γνωστοποιήθηκαν κατά τη σύσκεψη που έλαβε χώρα στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, σήμερα Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, του προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου και στελεχών του Οργανισμού από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αντιπεριφερειαρχών, όπως επίσης και των μελών των επιτροπών αρωγής από κάθε Περιφερειακή Ενότητα, καθώς και οι υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας και Κοινωνικής Αρωγής.

Οπως τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, στόχος είναι να πιστωθούν μέσα στον ερχόμενο Νοέμβριο οι τραπεζικοί λογαριασμοί των πληγέντων παραγωγών και κτηνοτρόφων με τις αποζημιώσεις που δικαιούνται -“είμαστε συμμαχοι σε έναν πολύ μεγάλο αγώνα, στην αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών και κυρίως στην συνδρομή προς τους πληγέντες” σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Η καταγραφή των προβλημάτων έχει καταγραφεί, συνέχισε ο Π. Νίκας, ο οποίος γνωστοποίησε ότι θα υπάρξει στήριξη επίσης και στις Π.Ε. Αργολίδας και Κορινθίας, οι οποίες είχαν κι αυτές πληγεί από πυρκαγιές στις αρχές του φετινού καλοκαιριού.

Ο Π. Νίκας, καταλήγοντας, δήλωσε ότι μένει να διευκρινιστούν ακόμα ορισμένα ζητήματα ως προς την προγραμματική που θα συνάψει η Περιφέρεια Πελοποννήσου με το υπουργείο Περιβάλλοντος σχετικά με τα έργα στις δασικές περιοχές.

Ο ΕΛΓΑ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Α. Λυκουρέντζος δήλωσε ότι στόχος είναι να καταβληθούν μέσα στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα οι αποζημιώσεις για την απώλεια ζωικού κεφαλαίου.

Ως προς το φυτικό κεφάλαιο και ιδιαίτερα τις ελαιοκαλλιέργειες -συνέχισε ο πρόεδρος του Οργανισμού- “ο ΕΛΓΑ, μέσω δορυφορικών εικόνων, ολοκληρώνει την αποτύπωση των καταστροφών στις πυρόπληκτες περιοχές και μέχρι το τέλος του τρέχοντος Οκτωβρίου θα είναι σε θέση να παραδώσει στις επιτροπές αρωγής τα σχετικά αρχεία προκειμένου να καθοριστεί το ύψος των αποζημιώσεων, έτσι ώστε να γίνει δυνατό μέσα στον Νοέμβριο να πιστωθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των πληγέντων”.

Σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και δήμων ενέκρινε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης

Posted: 08 Oct 2021 12:43 PM PDT

Στην έγκριση σύναψης προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και δήμων για την υλοποίηση διάφορων έργων προέβη το Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, που συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η σύναψη πρρογραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ερμιονίδας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης για το συνολικού προϋπολογισμού 120.000 ευρώ έργου προστασίας από την διάβρωση της ακτογραμμής στην Κόστα.

Εγκρίθηκε επίσης η σύναψη δύο προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Αργους – Μυκηνών και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, μίας για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο γήπεδο Μπορσιών, έργο με προϋπολογισμό 29.000 ευρώ και μίας για την βελτίωση της αγωνιστικής επιφάνειας στο γήπεδο του Νέου Ηραίου, έργο συνολικού προϋπολογισμού 236.000 ευρώ.

Εξ άλλου, στη σημερινή συνεδρίαση εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Σικυωνίων και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης για το συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ έργο αποκατάστασης του κατεστραμμένου οχετού στο Μεγάλο Βάλτο.

Ακόμα, το Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης ενέκρινε την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Μονεμβασιάς και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης για το συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ έργο συντήρησης και βελτίωσης του οδικού δικτύου από την διασταύρωση της επαρχιακή οδού 42 Νεάπολη – Βελανίδια προς Αγιο Νικόλαο.

Τέλος, εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Δυτικής Μάνης και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης για το συνολικού προϋπολογισμού 80.600 ευρώ έργο που αφορά σε υποστηρικτικές ενέργειες για την διαχείριση των απορριμμάτων στον εν λόγω δήμο της Μεσσηνίας.

Σημειώνεται, εξ άλλου, ότι καθώς έφυγαν υπάλληλοι λόγω της κινητικότητας και ήλθαν καινούργιοι, ορίστηκε νέος υπόλογος και οι πληρωμές των εργολάβων θα αρχίσει και πάλι από την ερχόμενη Τετάρτη 13 Οκτωβρίου.

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 08 Oct 2021 12:42 PM PDT

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών έργων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 8 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή ενέκρινε μεταξύ άλλων, τα δικαιολογητικά κατακύρωσης προσωρινού αναδόχου στο συνολικού προϋπολογισμού 350.800 ευρώ έργο της αντικατάστασης του τεχνητού χλοοτάπητα στα γήπεδα ποδοσφαίρου σε Ερμιόνη, Πόρτο Χέλι και Αρχαία Επίδαυρο.

Ενέκρινε ακόμα το πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης στην ανοιχτή διαδικασία για την υλοποίηση του με προϋπολογισμό 890.000 ευρώ έργου συντήρησης, ανακατασκευής και αποκατάστασης των αντιπλημμυρικών υποδομών της εθνικής οδού Ισθμού – Επιδαύρου και άλλων οδικών αξόνων στις πυρόπληκτες περιοχές της ανατολικής Κορινθίας.

Η Επιτροπή, επίσης, προέβη στην ανάδειξη οριστικού μειοδότη και κατακύρωση στο με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ έργο συντήρησης και βελτίωσης της επαρχιακής οδού Τρίπολη – Βαλτέτσι.

Εξ άλλου, ενέκρινε την διενέργεια δημοπράτησης για την κατασκευή περίφραξης στην περιοχή της διώρυγας, στον Ισθμό της Κορίνθου, για την ενίσχυση της ασφάλειας και την αποτροπή προσέγγισης στην εν λόγω περιοχή, έργο προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.

Τέλος, από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε η δεύτερη τροποποίηση στην κατανομή πιστώσεων που προορίζονται για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ως εξής:

  • Μείωση του προϋπολογισμού και της πίστωσης του 3ου υποέργου “Συντήρηση – ανακατασκευή υφιστάμενων αντιπλημμυρικών υποδομών που έχουν υποστεί βλάβες από πλημμυρικά φαινόμενα σε ρέματα, χειμάρρους και ποταμούς του Νομού Κορινθίας” κατά 527.323,22 ευρώ, που θα διαμορφωθούν στο ποσό των 472.676,78 ευρώ
  • Απένταξη του 4ου υποέργου “Καθαρισμός χειμάρρων Π.Ε. Κορινθίας”
  • Ενταξη νέου υποέργου με τίτλο “Εργασίες καθαρισμού σε ρέματα των περιοχών Βέλου – Βόχας, Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης το έτος 2022” με προϋπολογισμό και πίστωση 400.000 ευρώ
  • Ενταξη νέου υποέργου με τίτλο “Εργασίες καθαρισμού σε ρέματα των περιοχών Κορίνθου, Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων – Περαχώρας και Νεμέας για το έτος 2022” με προϋπολογισμό και πίστωση 300.000 ευρώ
  • Ενταξη νέου υποέργου με τίτλο “Επείγουσες εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στην πυρόπληκτη περιοχή Καλεντζίου – Σπαθοβουνίου” με προϋπολογισμό και πίστωση 120.000 ευρώ.

Σύσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών

Posted: 08 Oct 2021 12:41 PM PDT

Σύσκεψη με τις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σήμερα Παρασκευή 8 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης έγινε γνωστό ότι στα 6 από τα 8 ιδιωτικά ΚΤΕΟ που έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας σε διάφορες Περιφερειακές Ενότητες διαπιστώθηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα κατά περίπτωση πρόστιμα στα εν λόγω κέντρα τεχνικού ελέγχου οχημάτων.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, καθώς η ορθή λειτουργία των ΚΤΕΟ συνδέεται άμεσα με την οδική ασφάλεια.

Στην ίδια σύσκεψη, εξ άλλου, γνωστοποιήθηκε ότι υπήρξαν στην Κορινθία 3 αιτήσεις που αφορούν στην έκδοση άδειας ταξί για την μετακίνηση ατόμων με αναπηρία, με τον περιφερειάρχη να δηλώνει ότι σύντομα θα υπογράψει τις εν λόγω άδειες -οι οποίες, όπως διευκρίνισε ο Π. Νίκας, δεν είναι νέες, αλλά μετατροπή των ήδη υφιστάμενων για οχήματα που μπορούν να εξυπηρετούν την μετακίνηση αμεα.

Αναφορικά με τα οχήματα ειδικής μίσθωσης (βανάκια) εκδηλώθηκε από επαγγελματίες αυτοκινητιστές ενδιαφέρον για 5 τέτοια οχήματα στην Αργολίδα, 1 στην Αρκαδία, 2 στην Κορινθία, 4 στη Λακωνία και 1 στη Μεσσηνία. Σύντομα ολοκληρώνεται η σχετική διαδικασία για την αδειοδότηση των εν λόγω οχημάτων.

Τέλος, ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την διαδικασία των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών και ζήτησε από τους εξεταστές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς την ικανότητα των εν λόγω.

Ερευνες διαρροών των λυμματοδεξαμενών του βιολογικού καθαρισμού Κορίνθου- Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

Posted: 08 Oct 2021 12:40 PM PDT

Τη διερεύνηση του ενδεχόμενου διαρροών των λυμματοδεξαμενών του βιολογικού καθαρισμού Κορίνθου – Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων ζητεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών από την ΑΕΔΙΚ (Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου) με σχετικό έγγραφό του, το οποίο κοινοποιεί επίσης και προς την ΔΕΥΑ Κορίνθου – Λουτρακίου “για τις δικές της άμεσες ενέργειες”, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

Το υπουργείο εξηγεί στο εν λόγω έγγραφό του ότι προβαίνει στο πιο πάνω αίτημα προς την ΑΕΔΙΚ μετά από επιστολή πολίτη, στην οποία -όπως τονίζει- “αναφέρεται ότι «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις που συσχετίζουν τις πιθανές διαρροές των λυμματοδεξαμενών στον κοινό βιολογικό με την Κόρινθο, με τις καταπτώσεις πρανών στη Διώρυγα Κορίνθου» και ζητά τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση περιβαλλοντικής μόλυνσης και προστασία του μνημείου της διώρυγας Κορίνθου”.

Οπως γνωστοποιεί δε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το ίδιο δεν έχει αρμοδιότητα για τη λειτουργία και τη συντήρηση του βιολογικού καθαρισμού Κορίνθου – Λουτρακίου, γι’ αυτό και ζητεί να προβούν στις σχετικές έρευνες η ΑΕΔΙΚ και η ΔΕΥΑ Κορίνθου – Λουτρακίου “λόγω αρμοδιότητας”.

Ασφαλτόστρωση από την Π.Ε. Κορινθίας στον δρόμο προς τη λίμνη της Βουλιαγμένης, στο Ηραίο

Posted: 08 Oct 2021 12:39 PM PDT

Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση περίπου 1,5 χιλιομέτρου στον δρόμο προς τη λίμνη της Βουλιαγμένης, στην περιοχή του Ηραίου.

Η ασφαλτόστρωση διενεργήθηκε στο πλαίσιο του έργου βελτίωσης και συντήρησης του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου στην Π.Ε. Κορινθίας, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 2.300.000 ευρώ.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με την Μ. Σούκουλη

Posted: 08 Oct 2021 12:38 PM PDT

Θέματα της Κορινθίας συζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στη συνάντηση εργασίας που είχε σήμερα, Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, στην Τρίπολη, με την πρώην βουλευτή Μαριλένα Σούκουλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ