Πρόσκληση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ για ενίσχυση της ίδρυσης επιχειρήσεων από ανέργους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου & Άλλα νέα…

0
Πρόσκληση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ για ενίσχυση της ίδρυσης επιχειρήσεων από ανέργους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 24 Feb 2022 12:38 PM PST

Δημοσιοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου πρόσκληση υποβολής προτάσεων χρηματοδοτικής ενίσχυσης επιχειρηματικών σχεδίων για τη δράση 8.iii.1. “Ενίσχυση της ίδρυσης επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από ανέργους”, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020.

Σκοπός της δράσης -η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και η δημόσια δαπάνη της ανέρχεται σε 5.000.000 ευρώ- είναι η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της αυτοαπασχόλησης μέσω της ενίσχυσης ανέργων, για την έναρξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο εντός της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ενισχύονται δε επιχειρηματικά σχέδια κατ’ αποκοπή επιχορηγούμενου ποσού 14.800 ευρώ.

Η ηλεκτρονική υποβολή των επενδυτικών προτάσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (https://www.ependyseis.gr/mis) ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη 3 Μαρτίου στη 1 το μεσημέρι και τελειώνει την Παρασκευή 6 Μαΐου στις 3 το μεσημέρι.

Αναλυτικά την πρόσκληση μπορείτε να δείτε εδώ:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στα 755 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου – 170 οι νοσηλείες

Posted: 24 Feb 2022 12:45 PM PST

Σε 755 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου.

Υψηλός παραμένει ο αριθμός των νοσηλειών, από το σύνολο των οποίων οι 7 είναι στις ΜΕΘ.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 15.829.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 24 Φεβουαρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 24 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 15.829, εκ των οποίων 33 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.369.396 (ημερήσια μεταβολή +0,7%), εκ των οποίων 49,6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 286 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.163 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 454 (65,0% άνδρες) με διάμεση ηλικία 67 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 330 (72,69%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 124 (27,31%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.241 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 333 (ημερήσια μεταβολή -10,48%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 347 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 65 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 25.603 θάνατοι. Το 95,0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη”.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου καταγράφηκαν 755 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 103.215.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 94, στην Π.Ε. Αρκαδίας 110, στην Π.Ε. Κορινθίας 216, στην Π.Ε. Λακωνίας 87 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 248.

Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα, Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου- συνολικά 180 άτομα (τα 7 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 13 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 14, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 33, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 60 (τα 5 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 17 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 43 (τα 2 στη ΜΕΘ).

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας σε εκδήλωση για την δωρεά δύο ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ ΑργολίδαςPosted: 24 Feb 2022 12:44 PM PST

Στην εκδήλωση παράδοσης δύο υπερσύγχρονων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ Αργολίδας, δωρεά του Ιδρύματος “Κώστας Μ. Λαιμός”, παρέστη το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, στην Αγία Τριάδα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης, αναφερόμενος στην εν λόγω δωρεά τόνισε, μεταξύ άλλων, τις σημαντικές δωρεές της εν λόγω εφοπλιστικής οικογένειας, αλλά και των Ελλήνων εφοπλιστών εν γένει, οι οποίες -όπως σημείωσε- απευθύνονται σε κάθε τομέα της εθνικής, κοινωνικής και πολιτισμικής ζωής της πατρίδας μας.

Ο Π. Νίκας πρόσθεσε παράλληλα, ότι τα συγκεκριμένα ασθενοφόρα -μια κινητή ιατρική μονάδα πλήρως εξοπλισμένη και ένα απλό ασθενοφόρο- θα συνδράμουν στην κάλυψη αναγκών του κόσμου της Αργολίδας, αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών αυτής της κατ’ εξοχήν τουριστικής περιοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Αργολίδας  Νεκτάριος, ο βουλευτής Γιάννης Ανδριανός, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννης Μαλτέζος, ο εντεταλμένος για θέματα Αθλητισμού περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Μαντζούνης, οι δήμαρχοι Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και Επιδαύρου Τάσος Χρόνης, ο εκπρόσωπος του Ιδρυματος “Κώστας Μ. Λαιμός” Α. Σπύρου και μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαπευσταθίου και Παναγιώτης Κουτσουμπέλης αντίστοιχα, οι διοικητές του Νοσοκομείου Αργολίδας Γεσθημανή Κασναντζόγλου και του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης Τάσος Τζανής, ο διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου του ΕΚΑΒ Κώστας Κατσαρός ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Γιώργος Μαθιόπουλος και ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Αργολίδας Βασίλης Οψιμούλης.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με εκπροσώπους ρομά από την Νέα ΚίοPosted: 24 Feb 2022 12:41 PM PST

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας, στο Ναύπλιο, σήμερα Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, με εκπροσώπους ρομά από την περιοχή της Νέας Κίου, οι κατοικίες των οποίων γειτνιάζουν με τον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην πιο πάνω περιοχή.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, παρουσία στελεχών της Περιφερειακής Ενότητας, συζητήθηκαν οι δυνατότητες τακτοποίησης του εν λόγω ζητήματος και εκφράστηκε η εκτίμηση ότι μέσα από συνεργασία θα γίνει δυνατό να εξευρεθεί λύση μέσα στους επόμενους δύο με τρεις μήνες.

Ο περιφερειάρχης, με απόφασή του, προέβη στην συγκρότηση τριμελούς επιτροπής η οποία θα χειριστεί το συγκεκριμένο ζήτημα.

Δωρεά προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου έκτασης 60 στρεμμάτων στην ΔαλαμανάραPosted: 24 Feb 2022 12:40 PM PST

Η αποδοχή δωρεάς προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου μιας έκτασης 60 στρεμμάτων στην περιοχή της Δαλαμανάρας του Αργους θα απασχολήσει, μεταξύ άλλων, την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας στην επόμενη συνεδρίασή της.

Η επιδίωξη είναι, όπως σημείωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, να δημιουργηθεί στην εν λόγω έκταση ένα λαϊκό αθλητικό κέντρο για τον μαζικό αθλητισμό.

Ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, στην διάρκεια συνεργασίας που είχε σήμερα Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας, στο Ναύπλιο, με στελέχη της Περιφέρειας, ενημερώθηκε προχωρεί για την πρόοδο της διαδικασίας αναφορικά με την αγορά του παλαιού εργοστασίου της ΡΕΑ προκειμένου να στεγαστεί το διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. ΑρκαδίαςPosted: 24 Feb 2022 12:39 PM PST

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε το πρωί σήμερα Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, συνάντηση στα γραφεία της έδρας, στην Τρίπολη, με τη νέα διοίκηση του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Αρκαδίας.

Στη συνάντηση -στην οποία παρευρέθηκαν επίσης οι πρόεδροι της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας Βέτα Πανουτσάκου καθώς και του Γενικού Συμβουλίου Παναγιώτης Ντόντος- έγινε ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση σχετικά με ζητήματα που απασχολούν τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Πρόσκληση για ένταξη στο ΕΣΠΑ έργων επέκτασης και αναβάθμισης υποδομών πρόνοιας και χώρων / δομών υγείας στην Περιφέρεια ΠελοποννήσουPosted: 24 Feb 2022 12:34 PM PST

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δημοσιοποίησε πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων που αφορούν στην επέκταση και αναβάθμιση των υποδομών πρόνοιας και χώρων / δομών υγείας, στο πλαίσιο του άξονα προτεραιότητας 2Β “Υποδομές Υποστήριξης Ανθρώπινου Δυναμικού” του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020.

Στόχος της εν λόγω δράσης -που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και η δημόσια δαπάνη της οποίας

ανέρχεται σε 7.100.000 ευρώ- είναι η δημιουργία ενός δικτύου υποδομών πρόνοιας, προκειμένου να εξασφαλισθεί η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στον πληθυσμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, λαμβανομένου υπ’ όψει ότι δεν προβλέπονται αντίστοιχες δράσεις σε Τομεακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014- 2020.

Η δράση περιλαμβάνει παρεμβάσεις δημιουργίας επέκτασης ή/και αναβάθμισης υποδομών πρόνοιας (φροντίδας ηλικιωμένων, ή

/ και ατόμων με αναπηρία καθώς και έργα ανάπτυξης υποδομών ανοιχτής φροντίδας κοινωνικά ευπαθών ομάδων) σε διάφορες περιοχές της

Περιφέρειας, ώστε να εξυπηρετούνται αποτελεσματικότερα οι κάτοικοί της, που ανήκουν στις πιο πάνω κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

Σημειώνεται ότι στην εν λόγω πρόσκληση δεν περιλαμβάνονται έργα ανάπτυξης υποδομών φροντίδας παιδιών (βρεφονηπιακοί / παιδικοί

σταθμοί).

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων -μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ (http://logon.ops.gr/) λήγει την Πέμπτη 10 του ερχόμενου Μαρτίου, στις 3 το μεσημέρι.

Αναλυτικά την πρόσκληση μπορείτε να δείτε εδώ:

Πρόσκληση 6ΞΤΕ7Λ1-5Θ3

Πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για ένταξη στο ΕΣΠΑ έργων αναβάθμισης του οικιστικού περιβάλλοντος των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής ΜάνηςPosted: 24 Feb 2022 12:32 PM PST

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δημοσιοποίησε πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων που αφορούν στην αναβάθμιση του οικιστικού περιβάλλοντος των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Μάνης, στο πλαίσιο του άξονα προτεραιότητας 2Β “Υποδομές Υποστήριξης Ανθρώπινου Δυναμικού” του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020.

Μέσω της εν λόγω δράσης -που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και η δημόσια δαπάνη της οποίας

ανέρχεται σε 3.500.000 ευρώ- επιδιώκεται να υλοποιηθούν παρεμβάσεις που στοχεύουν στην αναζωογόνηση οικιστικών περιοχών, με παροχή κοινωνικής, πολιτιστικής ή άλλης συναφούς βάσης ανάπτυξης, μέσα από την οργάνωση χώρων στήριξης πολιτών.

Μπορεί να χρηματοδοτηθούν και διαρρυθμίσεις / εκσυγχρονισμοί χώρων ή και προμήθεια εξοπλισμού λειτουργίας τους.

Ενδεικτικά περιλαμβάνονται αναπλάσεις οικισμών σε τμήματα του οικιστικού δικτύου, για την κοινωνική και οικονομική αναζωογόνηση υποβαθμισμένων κοινοτήτων σε ιδιαίτερα αραιοκατοικημένες αγροτικές περιοχές της περιοχής παρέμβασης, αποσκοπώντας στη βελτίωση της ελκυστικότητας των περιοχών αυτών τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής.

Οι σχετικές δράσεις που θα υλοποιηθούν, μέσω της οργάνωσης χώρων στήριξης της κοινωνικής, πολιτιστικής ή άλλης συναφούς βάσης ανάπτυξης, συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της χωρικής και κοινωνικής συνοχής, στην βελτίωση του επιπέδου ζωής, τόσο των κατοίκων των ημιαστικών κέντρων, όσο και των αγροτικών περιοχών καθώς και στην ελκυστικότητα της περιοχής.

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων -μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ (http://logon.ops.gr/) λήγει την Δευτέρα 28 του ερχόμενου Μαρτίου, στις 3 το μεσημέρι.

Αναλυτικά την πρόσκληση μπορείτε να δείτε εδώ:

Πρόσκληση ΨΧΦΞ7Λ1-1ΜΖ

Παράταση υποβολής αίτησης ανακατασκευής, αυτοστέγασης, αποπεράτωσης και επισκευής κτηρίων στους πυρόπληκτους του 2018 στις Περιφέρειες Πελοποννήσου και ΑττικήςPosted: 24 Feb 2022 12:30 PM PST

Παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022 δίνεται στην προθεσμία για την υποβολή αίτησης ανακατασκευής, αυτοστέγασης, αποπεράτωσης και επισκευής κτηρίων, από τους πληγέντες στις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018, σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αυτό προβλέπεται σε σχετική απόφαση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιώργου Καραγιάννη.

Tην εν λόγω απόφαση μπορείτε να δείτε εδώ:

Πρόσκληση ΨΠΑΩ465ΧΘΞ-ΩΓΖ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ