Στην μνήμη Βενετίας Η. Μαγκλή & Στέλλας Δ. Ρεβεζίκα, το γένος Δ. Κασίμου

0

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΒΕΝΕΤΙΑΣ Χήρας ΗΛΙΑ ΜΑΓΚΛΗ το γένος ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΣΙΜΟΥ

Στις 4 Ιουνίου έφυγε από τη ζωή και από κοντά μας η πολυαγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά, προγιαγιά, αδελφή και θεία Βενετία. Τη συνοδεύσαμε στην ιδιαίτερη πατρίδα μας το Άστρος όπου και την αποχαιρετήσαμε με πολλή οδύνη και σεβασμό διότι, αν και ήταν πλήρης ημερών (106 ετών !)άφησε πίσω της ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Σε όλους εμάς που είχαμε την πολύ μεγάλη τύχη να ζήσουμε κοντά της ολόκληρη τη ζωής μας , μας λείπει κάθε ημέρα και περισσότερο. Μας λείπει η απέραντη αγάπη που είχε για όλους μας , η σοφή σκέψη της μέχρι το τέλος της η γενναιοδωρία της και το μεγαλείο της ψυχής της. Σωστή αρχόντισσα στη ζωή και στο θάνατο. Φάρος φωτεινός στο διάβα της . Κόρη του πολύ αξιόλογου ιατρού Δημητρίου Κασίμου και σύζυγος του σεβαστού και αξιαγάπητου Ηλία Μαγκλή , ανώτατου δικαστού, έζησε μία ευτυχισμένη ζωή με παιδιά, εγγόνια και δισέγγονο ,όλα καταξιωμένα στη ζωή, που κυριολεκτικά τη λάτρεψαν.

Πόσα μπορώ άραγε να αποτυπώσω σε μία κόλλα χαρτί από μία ολόκληρη ζωή που ζήσαμε πλάι – πλάι ! Το μόνο που μας παρηγορεί είναι το ότι πλέον θα βρίσκεται στην αγκαλιά του Πανάγαθου, όπως άλλωστε της αξίζει, «$νθα ούκ έστι πόνος ού λύπη ,ού στεναγμός» και θα μας παρακολουθεί και θα μας βοηθά με την αγάπη της και το απίστευτο μυαλό της.

Να πας στο καλό μανούλα μου, να δώσεις πολλά φιλιά στον πατέρα μας που έφυγε τόσο γρήγορα και που ποτέ δεν ξεχάσαμε και σου ορκίζομαι ότι πλέον θα ζεις μέσα στην καρδιά μας και στην σκέψη μας.

ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, να είναι ελαφρύ το χώμα της αγαπημένης μας πατρίδας που σε σκέπασε. ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ. Ο κόσμος είναι πλέον τόσο πιο φτωχός χωρίς την άδολη και ζεστή αγκαλιά σου. ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ .

Η κόρη σου Κατερίνα Μαγκλή – Δεμέστιχα

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΣΤΕΛΛΑΣ Χήρας ΔΗΜΗΤΡΊΟΥ ΡΕΒΕΖΙΚΑ το γένος ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΣΙΜΟΥ

Στις εννέα ημέρες από την αποφράδα ημέρα που αποχαιρετήσαμε τη μητέρα, γιαγιά, προγιαγιά, αδελφή και θεία μας Βενετία Μαγκλή έφυγε από τη ζωή και η αδελφή της Στέλλα πλήρης ημερών (102 ετών). Αν και όλοι παρακαλούσαμε το Θεό να την απαλλάξει από το μαρτύριο που την ταλαιπωρούσε τους τελευταίους μήνες και αφού η ζωή της δεν είχε ίχνος ποιότητας όμως όταν ήρθε η είδηση της φυγής της μας προξένησε πολύ πόνο.

Η Θεία Στέλλα ήταν για εμάς εκείνη που συνδεόταν με τα υπέροχα παιδικά μας χρόνια στο Άστρος τα καλοκαίρια ,μας περιποιόταν και είχε το σπίτι της και την αγκαλιά της πάντα ανοιχτή για όλους μας. Με ισχυρή προσωπικότητα και εξυπνάδα διεκπεραίωνε κάθε ρόλο που της ανετίθετο με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Εμείς όλοι που συνδέσαμε μεγάλο κομμάτι της ζωής μας μαζί της ευχόμαστε ολόψυχα να είναι καλά εκεί που βρίσκεται δίπλα στον πολυαγαπημένο της σύζυγο ΜΙΜΗ, τον τόσο αγαπητό και εξυπηρετικό σε όλους να έχει καλό παράδεισο και να είναι ελαφρύ το χώμα της αγαπημένης πατρίδας μας το Άστρος όπου την εναποθέσαμε. Εκεί η μαμά και η θεία μου θα είναι ευτυχισμένες στην αγκαλιά του αδελφού τους Γεωργίου Δημητρίου Κασίμου, που αποχαιρετήσαμε με οδύνη λίγους μήνες νωρίτερα, ανώτατου αξιωματικού του Στρατού Ξηράς εξαίρετου οικογενειάρχη, συγγενή και φίλου , μιας ευαίσθητης και καλοσυνάτης ψυχής που τίμησε τον τόπο καταγωγής του, ως Αντιπρόεδρος επί σειρά ετών του Συλλόγου «Αστρινών και λοπών Θυρεατών η Θυρέα».

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΘΕΙΑ ΣΤΈΛΛΑ, ευχαριστούμε για τα όμορφα χρόνια που ζήσαμε κοντά σου.

Η ανηψιά σου Κατερίνα Μαγκλή – Δεμέστιχα

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ