Συμβάσεις για έργα 2,2 εκ ευρώ στην Αρκαδία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας & Άλλα νέα…

0
Συμβάσεις για έργα 2,2 εκ ευρώ στην Αρκαδία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 26 May 2022 01:24 PM PDT

Συμβάσεις -δύο εργολαβικές και δύο προγραμματικές- συνολικού προϋπολογισμού 2.235.000 ευρώ για έργα στην Αρκαδία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα, Πέμπτη 26 Μαΐου.

Ειδικότερα, όσον αφορά στα εργολαβικά συμφωνητικά το ένα αφορά στην βελτίωση και συντήρηση του επαρχιακού δρόμου Αστρος – Λεωνίδιο, έργο με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ και το δεύτερο στην αποκατάσταση της βατότητας του επαρχιακού δρόμου Σταυροδρόμι – Αετοράχη, έργο προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, εξ άλλου, υπέγραψε με τον δήμαρχο Μεγαλόπολης δύο προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του εν λόγω δήμου.

Η μία αφορά στη συντήρηση και αποκατάταση ζημιών σε δημοτικές οδούς σε πυρόπληκτες περιοχές -και συγκεκριμένα σε Χράνους, Χρούσα και Νεοχώριο-, έργο με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ, ενώ η δεύτερη στην ολοκλήρωση της τσιμεντόστρωσης του δρόμου από Αγία Τριάδα Παραδεισίων προς περιοχή Βρυσούλι, έργο προϋπολογισμού 35.000 ευρώ.

Στα 190 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 26 Μαΐου – 24 οι νοσηλείες

Posted: 26 May 2022 01:30 PM PDT

Σε 190 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 26 Μαΐου.

Μειώθηκε περαιτέρω ο αριθμός των νοσηλειών στα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Πέμπτη 26 Μαΐου μέχρι τις 9 το πρωί ανέρχονταν σε 4.1048.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα Πέμπτη 26 Μαΐου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 26 Μαΐου 2022, ώρα 09:00

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από τον νέο κορονοϊό (covid-19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 26 Μαΐου (ώρα 09:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 4.048. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.436.046 (ημερήσια μεταβολή +0,1%), εκ των οποίων 48,8% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 405 ενώ από την αρχή της

πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 133.752 (3,7% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 141 (64,5% άνδρες) με διάμεση ηλικία 72 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 66 (46,81%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 75 (53,19%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.674 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 94 (ημερήσια μεταβολή -3,09%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 86 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 13 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.756 θάνατοι. Το 95,6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 80 έτη”.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Πέμπτη 26 Μαΐου καταγράφηκαν 190 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 162.413.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 36, στην Π.Ε. Αρκαδίας 28, στην Π.Ε. Κορινθίας 50, στην Π.Ε. Λακωνίας 24 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 52.

Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα, Μαΐου, στις κλινικές covid-19 των νοσοκομείων της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Τετάρτη 25 Μαΐου- συνολικά 24 άτομα και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 3, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 0, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 5, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 5, στο Νοσοκομείο Σπάρτης 7 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 4.

Ο πρωθυπουργός πρώτος ομιλητής στο συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ που θα γίνει στην Καλαμάτα τον Ιούνιο

Posted: 26 May 2022 01:29 PM PDT

Με ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα ξεκινήσουν οι διήμερες εργασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου για τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2021 – 2027, οι οποίες θα λάβουν χώρα στην Καλαμάτα, τον ερχόμενο Ιούνιο.

Το συνέδριο, με τίτλο “Τι νέο φέρνει το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027”, θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Χορού της μεσσηνιακής πρωτεύουσας το διήμερο 16 και 17 Ιουνίου.

Υπογράφεται αύριο Παρασκευή από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα στη Μεγαλόπολη η ένταξη του έργου κατασκευής μονάδας φιλοξενίας ηλικιωμένων

Posted: 26 May 2022 01:28 PM PDT

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπογράφει στη 1.15 το μεσημέρι αύριο Παρασκευή 27 Μαΐου, στη Μεγαλόπολη, την ένταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου του έργου κατασκευής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων.

Η υπογραφή θα γίνει παρουσία του δημάρχου Θανάση Χριστογιαννόπουλου και του τοποτηρητή της μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευσταθίου

Το έργο θα υλοποιηθεί, μέσω προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλης, του Δήμου Μεγαλόπολης και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

Ακολούθως, ο περιφερειάρχης θα μεταβεί στην Σπάρτη, όπου στις 3 το μεσημέρι θα προβεί στην υπογραφή συμβάσεων έργων στη Λακωνία.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας σε σύσκεψη στην Τρίπολη με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη

Posted: 26 May 2022 01:27 PM PDT

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μετείχε σε σύσκεψη με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 26 Μαΐου την έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Στη σύσκεψη, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην οποία μετείχαν τόσο πολιτικά στελέχη, όσο και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έγινε ενημέρωση τόσο για τα αξιοσημείωτα πεπραγμένα που έχει να επιδείξει η περιφερειακή Αρχή στον ψηφιακό τομέα, όσο και για τον σχεδιασμό των επόμενων βημάτων.

Η παρουσία του υπουργού στην Τρίπολη γίνεται με αφορμή εκδήλωση με θέμα “Η ψηφιακή διακυβέρνηση και η ελληνική οικονομία”, την οποία διοργανώνει στην αρκαδική πρωτεύουσα -στο αμφιθέατρο της Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου- το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πα.Πελ., το μεταπτυχιακό στην οργάνωση και στη διοίκηση του αγροδιατροφικού τομέα και το Jean Monnet Module στην επιχειρηματικότητα και τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Στην εκδήλωση, στην οποία θα χαιρετίσουν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιος Κατσής, θα γίνουν παρεμβάσεις από τον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Στάθη Αναστασόπουλο, τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον πρόεδρο του ΚΕΠΕ (Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών) Παναγιώτη Λιαργκόβα, καθηγητή στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Εδώ μπορείτε να δείτε έναν απολογισμό πεπραγμένων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και τον προγραμματισμό της, όσον αφορά στον ψηφιακό τομέα:

ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση εργασίας του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον δήμαρχο Μεσσήνης

Posted: 26 May 2022 01:23 PM PDT

Συνάντηση εργασίας είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Τρίπολη, σήμερα Πέμπτη 26 Μαΐου, με τον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο.

Στην διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα έργα που προωθούνται από την Περιφέρεια στον Δήμο Μεσσήνης, όπως η γέφυρα της Μαυροζούμαινας, ο δρόμος προς τα Ζερμπίσια, οι παρεμβάσεις στο δημοτικό γήπεδο Μεσσήνης, καθώς και οι βελτιώσεις στην 9η επαρχιακή οδό μέχρι την Κορώνη, αλλά και τα ανάλογα έργα στο λοιπό οδικό δίκτυο του δήμου.

Ακόμα εξετάστηκε η εξέλιξη των μελετών για την λιμνοδεξαμενή στο Τρίκορφο, για τη νέα γέφυρα στις εκβολές του Παμίσου στο θαλάσσιο μέτωπο των Δήμων Μεσσήνης και Καλαμάτας, όπως επίσης και για τον συνδετήριο δρόμο από τον κόμβο Αρφαρών του αυτοκινητοδρόμου προς Λάμπαινα.

Κατά τη σημερινή συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον δήμαρχο Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλο έγινε επίσης συζήτηση και για μια σειρά μικρότερων έργων στον εν λόγω δήμο, ενώ εξετάστηκαν τρόποι για την επίλυση προβλημάτων σχετικά με απαλλοτριώσεις που αφορούν στο -χρηματοδοτούμενο από το ΠΕΠ Πελοποννήσου- έργο της βελτίωσης της 7ης επαρχιακής από Μεσσήνη μέχρι Λάμπαινα.

Προωθείται νομοθετική ρύθμιση για το θέμα της δακοκτονίας

Posted: 26 May 2022 01:22 PM PDT

Νομοθετική ρύθμιση για θέματα δακοκτονίας προωθείται μετά από σχετική συνεννόηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά.

Υπενθυμίζεται ότι ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σε συνάντησή του στην Αθήνα με τον εν λόγω υπουργό, στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, είχε επισημάνει προς το κυβερνητικό στέλεχος την αναγκαιότητα ύπαρξης νομοθετικής ρύθμισης για την δακοκτονία, ώστε σε περιοχές που υπάρχουν εγνωσμένα ζητήματα, όπως η Λακωνία και η Μεσσηνία, να δίνεται η δυνατότητα να ξεκινήσουν οι εργολάβοι πριν την υπογραφή της σύμβασης.

Ο υπουργός είχε δηλώσει τότε στον περιφερειάρχη ότι το συγκεκριμένο θέμα θα προχωρήσει άμεσα.

Ενίσχυση από το ΕΣΠΑ προς 32 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην περιοχή της ΟΧΕ Μάνης, με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Posted: 26 May 2022 01:21 PM PDT

Συνολικά 32 επιχειρήσεις στην περιοχή της ΟΧΕ Μάνης θα τύχουν χρηματοδότησης των επενδυτικών προτάσεών τους από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 -2020, στο πλαίσιο της πρόσκλησης “Ενίσχυση της ίδρυσης εκσυγχρονισμού μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού εντός της περιοχής παρέμβασης της ΟΧΕ Μάνης”, με σχετική απόφαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Η οικονομική ενίσχυση προς τις πιο πάνω επιχειρήσεις εντάσσεται στον συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) άξονα προτεραιότητας 1 “Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της ελκυστικότητας και της εξωστρέφειας της Περιφέρειας (ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων), μετάβαση στην ποιοτική επιχειρηματικότητα, με αιχμή την καινοτομία και αύξηση της περιφερειακής προστιθέμενης αξίας”.

Η συνολική δημόσια δαπάνη των εγκεκριμένων προτάσεων ανέρχεται σε 1.005.487,44 ευρώ για τις υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις (κατηγορία Α και Β.1) και 521.917,65 ευρώ για τις υπό σύσταση επιχειρήσεις (κατηγορία Β.2).

Κάθε επιχείρηση θα ενημερωθεί ηλεκτρονικά (στην διευθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχε δηλώσει στην αίτησή της) και με συστημένη επιστολή από τον ΕΦΕΠΑΕ, αλλά και μέσω ΠΣΚΕ για το αποτέλεσμα της αξιολόγησής της.

Στη σχετική ενημέρωση, όσον αφορά στις επιχειρήσεις που δεν εντάσσονται στην πιο πάνω Δράση) θα περιλαμβάνονται οι λόγοι απόρριψης και οι όροι άσκησης ένστασης.

Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν αύριο Παρασκευή 27 Μαΐου στην ιστοσελίδα της ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου (www.eydpelop.gr ) και οι ημερομηνίες άσκησης ένστασης θα είναι από τις 30 Μαΐου έως και τις 10 Ιουνίου.

Η υποβολή των ενστάσεων προκειμένου να εξεταστούν από την Επιτροπή Ενστάσεων θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφορικού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων συμπληρώνοντας το πεδίο “Ενστάσεις” και επισυνάπτοντας τυχόν δικαιολογητικά

Την σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα μπορείτε βα δείτε εδώ:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ_Ψ16Ν7Λ1-ΜΡ9-1-4

Αυτοψία του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας σε αθλητικά έργα στον Δήμο Μεσσήνης

Posted: 26 May 2022 01:21 PM PDT

Εργα της Π.Ε. Μεσσηνίας σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Μεσσήνης επισκέφθηκε ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καπέλιος.

Συγκεκριμένα, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας επισκέφθηκε τα δημοτικά γήπεδα στον Αγιο Νικόλαο Μπούκας στη Μεσσήνη και στην Βαλύρα, στα οποία η Περιφέρεια προέβη στην προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικών λυόμενων κερκίδων.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ