Συνάντηση Νίκα με Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας Γ. Καμπύλη & Άλλα νέα της Περιφέρειας

0
Συνάντηση με Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας Γ. Καμπύλη

Posted: 12 Apr 2021 10:24 AM PDT

Συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας Γεώργιο Καμπύλη είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως:

  • ανάπλαση παραλιακής ζώνης στον Ατσίγγανο, έργο που θα γίνει από την Περιφέρεια

  • μελέτη αναστήλωσης του Βυζαντινού Ναού στον Άγιο Ιωάννη Βόρειας Κυνουρίας

  • αποκατάσταση του Ι.Ν. των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον Άγιο Πέτρο Βόρειας Κυνουρίας

  • Κάστρο παραλίου Άστρους

  • Έπαυλη του Ηρώδη, στην Εύα Κυνουρίας

Ο Περιφερειάρχης επικοινώνησε, επιπλέον, και με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τη δρομολόγηση όλων των παραπάνω ζητημάτων, ενώ τόνισε πως θα υπάρξει αμέριστη βοήθεια προς το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας από την Περιφέρεια, γιατί όλα αυτά που δρομολογούνται θα προβάλουν την περιοχή και θα ενισχύσουν την επισκεψιμότητά της.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης, σε συνεννόηση με το Δήμαρχο, προχωρά στην υπογραφή εκκένωσης από καταπατητές απαλλοτριωμένων περιοχών, στο παρελθόν, για τη σωστή χάραξη του περιφερειακού δρόμου ‘Αστρους

38 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Δευτέρα 12 Απριλίου

Posted: 12 Apr 2021 11:17 AM PDT

Με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί και καταγραφεί στον ΕΟΔΥ σήμερα, Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, μέχρι τις 3.00 μμ., τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι στο σύνολό τους 38.
Αναλυτικά:
Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 6
Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ 17
Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 11
Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ 2
Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2

Ενώ, μέχρι και σήμερα, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά: 173 άτομα, εκ των οποίων τα 9 σε Μ.Ε.Θ.
Αναλυτικότερα, νοσηλεύονται 27 στο ΄Αργος, 13 στο Ναύπλιο, 37 στην Τρίπολη, 51 στην Κόρινθο-εκ των οποίων 6 στη ΜΕΘ, 21 στη Σπάρτη και στην 24 στην Καλαμάτα, εκ των οποίων 3 στη ΜΕΘ.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Δήμαρχο Βέλου-Βόχας

Posted: 12 Apr 2021 11:15 AM PDT

Τον Δήμαρχο Βέλου-Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Ε. Νίκας στο γραφείο του στην Τρίπολη, με τον οποίο συζήτησαν για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης του εν λόγω Δήμου, ιδιαίτερα στην περιοχή Βραχατίου.

Το έργο, του οποίου η μελέτη ολοκληρώνεται άμεσα, θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τηλεδιάσκεψη παρουσίασης τουριστικής καμπάνιας Αρκαδίας

Posted: 12 Apr 2021 10:27 AM PDT

Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Αρκαδίας Χρήστου Λαμπρόπουλου και της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Άννας Καλογεροπούλου στην διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας “This is Arcadia” του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Η προσπάθεια για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Αρκαδίας αποτελεί κοινό στόχο στον οποίο στοχεύουν οι συντονισμένες δράσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Από τους εκπροσώπους της Περιφέρειας τονίστηκε ότι κάθε προσπάθεια προβολής των εκάστοτε προορισμών ενδυναμώνει τη συνολική τουριστική προβολή της Πελοποννήσου. Ενώ αναφέρθηκε, επίσης, ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει δώσει τη βαρύτητα σε τρεις πυλώνες όσον αφορά την τουριστική πολιτική: τις υποδομές, τις παροχές και την προβολή.

Τηλεδιάσκεψη για το πρόγραμμα “HELIOS”

Posted: 12 Apr 2021 09:42 AM PDT

Σε τηλεδιάσκεψη για το πρόγραμμα «Helios» συμμετείχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Ε.Νίκας. Κατά την τηλεδιάσκεψη έγινε για πρώτη ενημέρωση από την Υφυπουργό Μετανάστευσης&Ασύλου κ. Σοφία Βούλτεψη και τον Γ.Γ. ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο, σχετικά με το πρόγραμμα.

Στη σύσκεψη αναφέρθηκε, επίσης, ότι ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα βαρύνει το κοινωνικό ταμείο του ΕΣΠΑ της κάθε Περιφέρειας-δεν θα είναι, δηλαδή, πρόσθετα χρήματα του Υπουργείου προς τις Περιφέρειες.
Συμφωνήθηκε σε επόμενη τηλεδιάσκεψη να δοθούν οδηγίες από το Υπουργείο προς τις Περιφέρειες, σχετικά με το πρόγραμμα «Ηelios» και στη συνέχεια να υπάρξει νέα συζήτηση για τη συμμετοχή των Περιφερειών στο εν λόγω πρόγραμμα.
Ο Περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη ύπαρξης κεντρικής πολιτικής για τη διαχείριση του εν λόγω θέματος, διότι η βοήθεια και η υποστήριξη προς τους νόμιμους πρόσφυγες απαιτεί κεντρικές αποφάσεις και καθοδήγηση.
Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα HELIOS σκοπό έχει την ένταξη στην ελληνική κοινωνία των δικαιούχων διεθνούς προστασίας δια της προώθησης της αυτόνομης διαβίωσης τους, μέσω:

  • της υποστήριξης της στέγασης
  • των μαθημάτων ένταξης (ελληνική γλώσσα, κοινωνικές δεξιότητες κ.ά.)
  • της προώθησης στην αγορά εργασίας, μέσω συνεδρίων εργασιακής συμβουλευτικής και
  • της ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και της προώθησης της κοινωνικής συνοχής.
Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ

Posted: 12 Apr 2021 09:04 AM PDT

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Ε. Νίκας είχε σήμερα συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Αμέα Ιωάννη Βαρδακαστάνη, καθώς και τον Πρόεδτο της Περ.ΕΣΑμεΑ Πελοποννήσου Νίκο Καραλή. Ο Περιφερειάρχης κατά τη συνάντηση παρέδωσε στον κ. Βαρδακαστάνη, την απόφαση ένταξης έργου συνολικού προϋπολογισμού 1.438.786,75 €, με δικαιούχο την ΕΣΑμεΑ. Το εν λόγω έργο στοχεύει στη στήριξη των ΑμεΑ και των οικογενειών τους που διαμένουν στην Πελοπόννησο. Δια μέσω του προγράμματος αυτού πρόκειται να πραγματοποιηθούν δράσεις για την καταπολέμηση των διακρίσεων και την προστασία των ατόμων με αναπηρία, την ενίσχυση της προσπάθειάς τους στον τομέα της κατάρτισης και της αγοράς έργασίας και γενικότερα την προώθηση της κοινωνικής και εργασιακής τους ένταξης.

Ο Π. Νίκας τόνισε την πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής να είναι στο πλευρό των Αμέα με ουσιαστικές δράσεις, ενώ κάλεσε τον Πρόεδρο, ενόψει και του νέου ΕΣΠΑ, η Ε.Σ.Α.μεΑ. να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση, ώστε να γίνουν συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες η Περιφέρεια θα αντιμετωπίσει απολύτως θετικά.

Να σημειωθεί οτι υπήρξαν, στη συνέχεια, κοινές δηλώσεις του Περιφερειάρχη και του Προέδρου κ. Βαρδακαστάνη στην εκπομπή με τίτλο: “Τα νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ”, που παρουσιάζει ο Νίκος Υποφάντης στο κανάλι της Βουλής.

Προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες στον Αρχαίο Δίολκο Κορινθίας

Posted: 12 Apr 2021 07:15 AM PDT

Αυτοψία διενήργησαν σήμερα, Δευτέρα 12 Απριλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής και η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθηνά Κόρκα, τους οποίους συνόδευσαν και στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, με επικεφαλής τον Νίκο Σιδηρόπουλο.

Υπενθυμίζεται οτι ο οικονομικός προϋπολογισμός για την προστασία- αποκατάσταση και ανάδειξή του Αρχαίου Διόλκου ανέρχεται περί τα 3.000.000 €.

Ο Αρχαίος Δίολκος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά έργα της αρχαιότητας. Ο λιθόστρωτος δρόμος μεταξύ της Νέας Κορίνθου και του Λουτρακίου χρησίμευε για τη μεταφορά δια ξηράς από τον Σαρωνικό προς τον Κορινθιακό Κόλπο και αντιστρόφως πλοίων και εμπορευμάτων. Τμήματά του σώζονται ορατά στο δυτικό άκρο της σημερινής Διώρυγας, τόσο στην πλευρά της Πελοποννήσου όσο και στην πλευρά της Στερεάς Ελλάδας.

Στην παρούσα Πράξη, περιλαμβάνεται το δυτικό τμήμα στην πλευρά της Πελοποννήσου, συνολικού μήκους 230μ. Πιο συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή θαλάσσιου φράγματος (κρηπιδώματος), για την προστασία του χερσαίου χώρου και κατά συνέπεια του μνημείου από τη διάβρωση, την αλίευση και τη συντήρηση των δομών του Διόλκου από τον βυθό της θάλασσας. Παράλληλα, αποσκοπεί στην αποχωμάτωση του αρχαίου Διόλκου και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου σε επισκέψιμο Αρχαιολογικό χώρο.

Να σημειωθεί ότι οι εργασίες, που αφορούν την αποκατάσταση για το καινοτόμο επίτευγμα της αρχαιότητας, ξεκίνησαν στις 17 Φεβρουαρίου του 2020.

Συνεδρίασε η Γνωμοδοτική Επιτροπή Τουρισμού

Posted: 12 Apr 2021 07:04 AM PDT

Πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, την Πέμπτη 8 Απριλίου, η Συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από δύο κρίσιμα θέματα: την Επικαιροποίηση της Εικαστικής Τουριστικής Ταυτότητας του Προορισμού «Πελοπόννησος» και τις Αναπτυξιακές προτεραιότητες της αγοράς Τουρισμού της Πελοποννήσου για τη νέα Προγραμματική περίοδο.

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, αφού καλωσόρισε τα μέλη της επιτροπής, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την έναρξη υλοποίησης δράσεων προώθησης του τουριστικού προϊόντος μετά την απόρριψη της προσφυγής που είχε κατατεθεί για το πρόγραμμα τουριστικής προβολής. Συνέχισε ενημερώνοντας για τον πρόσφατα δημοσιευμένο Νόμο σχετικά με τη λειτουργία των “καταλυμάτων καραντίνας”.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε η ανάγκη επικαιροποίησης της εικαστικής τουριστικής ταυτότητας, που στόχο έχει την ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του προορισμού σε συνδυασμό με δράσεις ψηφιακής προβολής. Την ανάγκη επικαιροποίησης επιβάλουν και οι μελέτες των Πανεπιστημίων που έχουν εκπονηθεί στο πλαίσιο σχεδιασμού του DMS όσο και οι νέες τάσεις επιλογής ταξιδιωτικών προορισμών που έχει δημιουργήσει η υγειονομική κρίση.
Προχωρώντας, η Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε τη πρόθεση υλοποίησης από την Περιφέρεια εκπαιδευτικών σεμιναρίων Γαστρονομίας και την καθιέρωση ετήσιου Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην Πελοπόννησο.

Ακολούθως, ζήτησε από τους συμμετέχοντες να καταθέσουν τις απόψεις τους για τα έργα που έχει την πρόθεση να εντάξει η ομάδα της Διεύθυνσης Τουρισμού στην νέα προγραμματική περίοδο, εξειδικεύοντας τις προτάσεις σε τέσσερις άξονες:

  1.  «Ολοκληρωμένο έργο για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υπαίθριων Δραστηριοτήτων στον προορισμό “Πελοπόννησος”»
  2.  «Ολοκληρωμένη δράση ενίσχυσης Γαστρονομικού Τουρισμού και σύνδεσής του με τις σύγχρονες Λαϊκές Αγορές»
  3.  «Ίδρυση και Εγκατάσταση Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού (D.M.M.O.)»
  4.  «Ολοκληρωμένη δράση ψηφιακής ενίσχυσης της τουριστικής εμπειρίας σε μνημεία και επισκέψιμους χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος της Πελοποννήσου».

Τα μέλη της επιτροπής συνεχάρησαν κατέθεσαν τις προτάσεις τους και συμφώνησαν πως όλα τα παραπάνω έργα είναι κρίσιμο να υλοποιηθούν στα πλαίσια της νέας τάξης πραγμάτων που θέλει τους προορισμούς πιο ελκυστικούς και ανταγωνιστικούς με προϊόντα που θα συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην προσέλκυση υψηλότερης αξίας τουριστικών ομάδων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Παιδείας Αθηνά Κόρκα, οι πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων Κορινθίας Σοφία Φιλιππίδου, Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής, Λακωνίας Δημήτρης Πολλάλης, Επαρχίας Άργους Πέτρος Κουτσόπουλος, ο Δημήτρης Βασιλείου από την παράταξη “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου”, η Βίβιαν Μανωλέσου, ειδική γραμματέας της ομοσπονδίας επιχειρηματικών και τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου, ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Μαρινάκος, ο Παναγιώτης Πιτσάκης Πρόεδρος των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου, η Δήμητρα Λυμπεροπούλου από την παράταξη «Οικολόγοι Πράσινοι» και ο Δημήτρης Βλάσης Μέλος του τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου (LTO).

Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 16/04/2021, ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Posted: 12 Apr 2021 05:34 AM PDT

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ στις 16/04/2021, ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ώρα 10:30 π.μ.

Μπορείτε να δείτε την πρόσκληση από τον παρακάτω σύνδεσμο:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 14 (ΑΑ)

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ