Φαράντος: Οι Περιφέρειες της χώρας και η Ευρωπαϊκή Ένωση

0

Οι Περιφέρειες της Ευρώπης έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν ως καθοριστικοί παράγοντες για Δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και μπορούν να διασφαλίσουν το μέλλον των νέων και των κοινωνιών μας.

Όπως παρατήρησε η Ρένα Δούρου στη συζήτηση για τις εμπειρίες και τα διδάγματα των περιφερειών στη δράση τους για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, η αποστολή των Περιφερειών για την υλοποίηση της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ, είναι κρίσιμης σημασίας.

Ο ρόλος των Περιφερειών για την ενεργειακή Δημοκρατία περνάει μέσα από την πράσινη μετάβαση. Αυτή είναι μια δύσκολη αποστολή, η οποία επιβαρύνεται από τις ιδιαιτερότητες του σημερινού πολιτικού περιβάλλοντος.

Οι Περιφέρειες μπορούν και οφείλουν να δράσουν καθοριστικά στη βάση των της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα και εκείνων για τη βιώσιμη ανάπτυξη του ΟΗΕ για πρόσβαση σε προσιτή και καθαρή ενέργεια.

Αναρωτιόμαστε ποια είναι η συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε αυτήν την υπόθεση;

Αναρωτιόμαστε εάν οι διαρκείς διοικήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου την έχουν οδηγήσει σε μια αναπτυξιακή πορεία που διασφαλίζει το μέλλον των νέων ανθρώπων και τους βαστάει στον τόπο τους.

Στις πόλεις και τα χωριά της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας, της Αργολίδας, της  Λακωνίας και της Κορινθίας.

Οι απόψεις της Περιφερειακής Παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος» πολεμήθηκαν από τα συμφέροντα που έχουν αναπτυχθεί στην Περιφέρεια.

Ο αγώνας του Μανώλη Μάκαρη, του Γιάννη Σιάτου και του Παναγιώτη Μερμίγκη, των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων της Παράταξης, για τις ΑΠΕ της Νέδας και των άλλων περιοχών της Πελοποννήσου, καθώς και για την εφαρμογή δημοκρατικών και προοδευτικών Περιφερειακών πολιτικών, συναντά την αντίδραση πλειοψηφουσών παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Αναμένουμε ότι οι αγώνες για την Περιφέρεια Πελοποννήσου από τους εκλεγμένους εκπροσώπους αλλά και από τα μέλη της παράταξης, θα αποδώσουν και θα της αποδώσουν τη θέση που αξίζει στο σύγχρονο Ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Τρίπολη, 02-04-2024

Γεώργιος Ι. Φαράντος

Υποψήφιος για το προκριματικό ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Διδάκτωρ, Μεταδιδάκτωρ και τ. Διδάσκων Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ