Ανακοινώσεις για την “Εργατική Πρωτομαγιά ΑΠΕΡΓΙΑ”

0

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣΒΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Α.Ε. Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

1η Μάη Απεργία και απεργιακή συγκέντρωση στην Τρίπολη, 10:30πμ στην πλ. Πετρινού

Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας

Έχουν περάσει 130 χρόνια απ’ την Πρωτομαγιά της Αθήνας, τότε που η διεκδίκηση του 8ωρου ήταν ώριμη ανάγκη και βρισκόμαστε μπροστά στη κατάργησή του, με τη νομοθεσία που κάνει λάστιχο τον εργάσιμο χρόνο και φέρνει την 13ωρη, την 6ήμερη και 7ήμερη δουλειά. Φρόντισαν γι’ αυτό διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις, που έκαναν νόμους, με τη στήριξη των εργοδοτικών συνδικαλιστών και των αστικών κομμάτων, τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και τις Οδηγίες της ΕΕ.

Από το Σικάγο του 1886 έως την Πρωτομαγιά του 1944 και την ηρωική θυσία των 200 κομμουνιστών στη Καισαριανή και των 40 αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στον Αγ. Θανάση στην Τρίπολη,  η εργατική τάξη έχει γράψει με το αίμα της λαμπρές σελίδες ιστορίας και αγώνα, που δεν μπορεί να σταματήσει καμιά κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία. Διεκδικώντας καλύτερους όρους ζωής και δουλειάς κόντρα στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη και 17 Απρίλη, με τη μαζικότητά τους παρά τις προσπάθειες των ηγεσιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να τις υπονομεύσουν, έστειλαν βροντερό μήνυμα πως η εργατική τάξη απέναντι στα κέρδη των καπιταλιστών, την ένταση της εκμετάλλευσης και τον πόλεμο, προτάσσει τη ζωή της.

75 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ οι λαοί βιώνουν τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών πολέμων στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή και στη χώρα μας τις συνέπειες της όλο και βαθύτερης εμπλοκής σε αυτούς. Με την πρόσδεσή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ για τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των βιομηχάνων και των επιχειρηματιών.

Την ίδια περίοδο οι εργαζόμενοι βιώνουν τη φτώχεια και την εκμετάλλευση, αναγκάζονται να ζουν με μισθούς μειωμένους κατά 25% σε σχέση με το 2010, με την ακρίβεια να έχει κάνει απλησίαστα ακόμα και τα βασικά αγαθά. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι καταγράφουν κέρδη ρεκόρ στηριζόμενοι στα τσακισμένα δικαιώματα των εργαζομένων και στις ελλείψεις μέτρων ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, που έχουν οδηγήσει σε εκατοντάδες νεκρούς και σακατεμένους συναδέλφους μας.

Ενώ υπάρχει ανάπτυξη, γίνονται επενδύσεις και έχουμε αύξηση την κερδών, οι μισθοί των εργαζομένων παραμένουν καθηλωμένοι, χτυπιούνται ακόμα περισσότερο τα δικαιώματα που έχουν απομείνει.

Αυτή η ίδια πολιτική εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της ΕΕ και είναι η αιτία που μαζικά οι εργαζόμενοι βγαίνουν στον δρόμο, αγωνίζονται για τις σύγχρονες ανάγκες τους. Σε αγώνες ελπιδοφόρους, που δείχνουν την τεράστια δύναμη της οργανωμένης εργατικής τάξης, φωτίζουν τον δρόμο της προοπτικής.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά, διεκδικούμε:

  • Καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής, ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και περισσότερα δικαιώματα.
  • Τώρα κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία. 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.
  • Να παρθούν άμεσα μέτρα για την ακρίβεια.
  • Μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία.
  • Απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.
  • Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης, στον δίκαιο και σκληρό αγώνα του απέναντι στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ που τον σφαγιάζει με τις πλάτες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η Πρωτομαγιά είναι η μέρα που τιμούμε τους πρωτοπόρους αγωνιστές της τάξης μας, όλους αυτούς που έδωσαν και τη ζωή τους για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τους λαούς. Αποτελεί τον φάρο της ανειρήνευτης ταξικής πάλης. Να μην επιτρέψουμε να περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης να την μετατρέψει σε εορταστική αργία.

Την 1η του Μάη όλοι στην απεργία

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση των Σωματείων στην Τρίπολη στις 10.30 το πρωί στην πλ. Πετρινού

Συνέντευξη Πανούση Παναγιώτας, μέλος του ΔΣ του ΕΚ Αρκαδίας και του Σωματείου Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες, τα Καταστήματα και Α.Ε. Ν. Αρκαδίας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 1Η ΜΑΗ, Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ

Η 1η Μάη είναι η μέρα των εργατών όλου του κόσμου και ως τέτοια σηματοδοτεί τον αδιάκοπο αγώνα των εργατών για τα δίκια της τάξης μας με τελικό προορισμό την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά.

130 χρόνια από την Πρωτομαγιά της Αθήνας και τη διεκδίκηση του 8ωρου, ως ώριμης ανάγκης τότε, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις αντεργατικές Οδηγίες της ΕΕ που όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή έχουν μετατρέψει σε νόμους για την κατάργησή του, την καθιέρωση της 13ωρης – 6ήμερης και 7ήμερης δουλειάς, για να χτυπηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και να κρατηθεί ο κατώτερος μισθός και τα μεροκάματα στα χαμηλότερα επίπεδα, την ώρα που η ακρίβεια και το κόστος ζωής έχουν εκτοξευτεί στα ύψη.

80 χρόνια από την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή και των 40 αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στην Τρίπολη, το 1944, η φετινή Πρωτομαγιά μας βρίσκει αντιμέτωπους με μια ολομέτωπη επίθεση της ΕΕ, των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου, με στόχο να βάλουν εμπόδια στους αγώνες μας, να μας παρουσιάσουν ως μονόδρομο όλη αυτή τη βάρβαρη πραγματικότητα που ζούμε.

Η εργατική τάξη με τους αγώνες της βροντοφωνάζει ότι δεν συμβιβαζόμαστε με την αδικία και την εκμετάλλευση, με τους πολέμους για τα συμφέροντα των λίγων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα στον δικό μας δρόμο που θα κάνει πραγματικότητα τη δυνατότητα εμείς οι εργάτες να απολαμβάνουμε τον πλούτο που βγαίνει από τη δουλειά μας και τα χέρια μας. Αυτή είναι η δική μας προοπτική. Αυτός είναι ο μόνος πραγματικός δρόμος που ωφελεί τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας.

Συνάδελφοι,

75 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ οι λαοί βιώνουν τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών πολέμων στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή και στη χώρα μας τις συνέπειες της όλο και βαθύτερης εμπλοκής σε αυτούς. Με την πρόσδεσή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ για τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των βιομηχάνων και των επιχειρηματιών.

Οι απεργιακές μάχες στις 28 Φλεβάρη και στις 17 Απρίλη, παρά τα εμπόδια των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ/Νέας Αριστεράς, έδειξαν ότι βάζουμε μπροστά τις ζωές μας και όχι τα κέρδη των λίγων. Είναι η απάντησή μας:

  • Στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Στην εμπλοκή της χώρας μας στο «στόμα του λύκου», στην Ουκρανία, στη στήριξη του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ που σφαγιάζει τον Παλαιστινιακό λαό.
  • Στα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς, που ενώ από την αρχή του χρόνου έχουν σκοτωθεί 32 εργαζόμενοι, 12 από αυτούς στην οικοδομή, δεν ιδρώνει το αφτί κανενός, ούτε της κυβέρνησης, ούτε της υπουργού Εργασίας.
  • Στην ακρίβεια, τις ανατιμήσεις και τη φοροληστεία, με τον αγώνα μας διεκδικούμε:

Μέτρα στήριξης του εισοδήματός μας, αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, υπογραφή νέας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. 7ωρο – 35ωρο – 5ήμερο. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο, που ποινικοποιούν τους αγώνες και τη συνδικαλιστική δράση.

Με παρακαταθήκη τις απεργιακές μάχες που δώσαμε, καταθέτουμε όλες μας τις δυνάμεις η ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ να δώσει νέα ώθηση, νέα δυναμική στον αγώνα μας. Να δυναμώσει η διεκδίκηση ώστε να έχουμε αποτελέσματα που θα ανακουφίζουν τη ζωή μας.

Δεν υποχωρούμε, δεν συμβιβαζόμαστε. Επιλέγουμε τη δύναμη του αγώνα μας.

Επιλέγουμε όσα μας διδάσκει η ιστορική παρακαταθήκη των νεκρών, των βασανισμένων, των φυλακισμένων της τάξης μας για τα δίκια της εργατιάς. Η γεμάτη με αίμα, θυσίες και αγώνα Ιστορία της τάξης μας, που μας διαπαιδαγωγεί, μας εμψυχώνει για τους αγώνες του σήμερα και προαναγγέλλει τους μεγάλους αγώνες του αύριο, τις μεγάλες νίκες, τη μεγάλη Ιστορία που θα την γράψουν οι λαοί

Την 1η του Μάη όλοι στην απεργία

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση των Σωματείων στην Τρίπολη στις 10.30 το πρωί στην πλ. Πετρινού

ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Πρωτομαγιά αποτελεί σύμβολο μνήμης και αγώνα των εργαζόμενων όλου του κόσμου, είναι η γιορτή της εργατικής τάξης ! Είναι η μέρα που τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, από την πρώτη εργατική Πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886, τις αιματηρές απεργίες τον Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη, τους 200 εκτελεσμένους Κομμουνιστές στην Καισαριανή, 1 του Μάη 1944, τους 40 εκτελεσμένους στην Τρίπολη την πρωτομαγιά 1944.  Είναι η μέρα που μας θυμίζει ότι όλες οι κατακτήσεις της τάξης μας έχουν έρθει μέσα από σκληρούς και αιματηρούς αγώνες και βρίσκονται συνεχώς στο στόχαστρο των καπιταλιστών και των αστικών κυβερνήσεων.

75 χρόνια από την ίδρυση της ιμπεριαλιστικής δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ και 25 χρόνια από το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα βιώνουμε τις συνέπειες από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή και της επικίνδυνης εμπλοκής της Ελλάδας σε αυτούς, με ολοένα και πιο ισχυρή στήριξη στις επιδιώξεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, με αποστολή πολεμικού υλικού και στρατευμάτων προς όφελος των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των επιχειρηματιών και των συμφερόντων τους στην περιοχή.

Βιώνουμε τη φτώχεια και την εκμετάλλευση, αναγκαζόμαστε να ζούμε με μισθούς μειωμένους κατά 25% σε σχέση με το 2010, με την ακρίβεια στα ύψη, να έχει κάνει βασικά αγαθά επιβίωσης απλησίαστα, ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι καταγράφουν κέρδη ρεκόρ, στηριζόμενοι στα τσακισμένα δικαιώματα των εργαζομένων, στις ελλείψεις μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς που έχουν οδηγήσει σε εκατοντάδες νεκρούς, αρρώστους και σακατεμένους συναδέλφους μας. Αυτός είναι άλλωστε ο βασικός όρος για να εκταμιεύονται τα τεράστια ποσά του Ταμείου Ανάκαμψης από τους επιχειρηματικούς ομίλους, όταν εμείς αναγκαζόμαστε να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουμε ακόμα και γιατρό στα απογευματινά χειρουργεία.

Οι αντιδραστικές οδηγίες της Ε.Ε με την αντίστοιχη αντεργατική νομοθεσία που όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή έχουν ψηφίσει, μας γυρίζουν 100 χρόνια πίσω καταργώντας το 8ωρο, με εργάσιμό χρόνο λάστιχο, καθιερώνοντας την 13ωρη,την 6ήμερη και 7ήμερη δουλειά. Νόμοι και οδηγίες που βρίσκουν τη στήριξη των εργοδοτικών συνδικαλιστών που υπηρετούν το κεφάλαιο και την πολιτική των αστικών κομμάτων. Παράλληλα με μια σειρά αντεργατικά νομοσχέδια ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση.

Για την εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο, η Πρωτομαγιά αποτελεί τον φάρο της ανειρήνευτης ταξικής πάλης. Δεν θα περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να καταργήσει την απεργία της πρωτομαγιάς, βασισμένη σε νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και να την μετατρέψει σε εορταστική αργία. Τιμάμε τους αγώνες της τάξης μας στο δρόμο, με νέους αγώνες, διεκδικώντας τον πλούτο που παράγουμε, ενάντια στην εκμετάλλευση που επιβάλουν οι καπιταλιστές και οι αστικές κυβερνήσεις.

Παλεύουμε οργανωμένα και συλλογικά για:

  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους με μισθούς και σχέσεις εργασίας που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας, με ασφάλεια στους χώρους εργασίας. 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντω­σης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.
  • Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023.
  • Ρεύμα φτηνό για το λαό, με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλω­σης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου Ενέργειας.
  • Τη δημιουργία Ενιαίου αποκλειστικά Δημόσιου φορέα ενέργειας που θα αξιοποιεί όλες τις εγχώριες πηγές ενέργειας για τις ανάγκες του λαού. Για ενέργεια που θα είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.
  • Να μην κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες και τα λιγνιτωρυχεία στη Μεγαλόπολη, να μη μείνει στο δρόμο κανένας συνάδελφος.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.
  • Να μην περάσει η παραπέρα εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και παιδείας.
  • Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «ΥΔΡΑ».
  • Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης, στο δίκαιο και σκληρό αγώνα που δίνει απέναντι στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που τον σφαγιάζει με τις πλάτες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

             ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !

    Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση, Μεγάλη Τετάρτη 1 Μάη 2024

                             Τρίπολη, πλατεία Πετρινού, 10:30 π.μ

Το ΔΣ

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΕΧΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

1Η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΠΟΛΗ 10:30πμ ΠΛ. ΠΕΤΡΙΝΟΥ

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις Κατασκευές και στα συναφή επαγγέλματα,

Η 1η Μάη είναι η μέρα των εργατών όλου του κόσμου και ως τέτοια σηματοδοτεί τον αδιάκοπο αγώνα των εργατών για τα δίκια της τάξης μας με τελικό προορισμό την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά.

130 χρόνια από την Πρωτομαγιά της Αθήνας και τη διεκδίκηση του 8ωρου, ως ώριμης ανάγκης τότε, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις αντεργατικές Οδηγίες της ΕΕ που όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή έχουν μετατρέψει σε νόμους για την κατάργησή του, την καθιέρωση της 13ωρης – 6ήμερης και 7ήμερης δουλειάς, για να χτυπηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και να κρατηθεί ο κατώτερος μισθός και τα μεροκάματα στα χαμηλότερα επίπεδα, την ώρα που η ακρίβεια και το κόστος ζωής έχουν εκτοξευτεί στα ύψη.

80 χρόνια από την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή, ανάμεσά τους 11 στελέχη του οικοδομικού κινήματος, η φετινή Πρωτομαγιά μας βρίσκει αντιμέτωπους με μια ολομέτωπη επίθεση της ΕΕ, των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου, με στόχο να βάλουν εμπόδια στους αγώνες μας, να μας παρουσιάσουν ως μονόδρομο όλη αυτή τη βάρβαρη πραγματικότητα που ζούμε.

Από το Σικάγο, το 1886, ως την Πρωτομαγιά της Αθήνας, το 1894, από το Μάη του ’36 στη Θεσσαλονίκη ως την ηρωική θυσία των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή και των 40 αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στην Τρίπολη, το 1944, από το τότε έως το σήμερα, η εργατική τάξη με τους αγώνες της βροντοφωνάζει ότι δεν συμβιβαζόμαστε με την αδικία και την εκμετάλλευση, με τους πολέμους για τα συμφέροντα των λίγων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα στον δικό μας δρόμο που θα κάνει πραγματικότητα τη δυνατότητα εμείς οι εργάτες να απολαμβάνουμε τον πλούτο που βγαίνει από τη δουλειά μας και τα χέρια μας. Αυτή είναι η δική μας προοπτική. Αυτός είναι ο μόνος πραγματικός δρόμος που ωφελεί τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας.

Συνάδελφοι,

Οι απεργιακές μάχες στις 28 Φλεβάρη και στις 17 Απρίλη, παρά τα εμπόδια των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ/Νέας Αριστεράς, έδειξαν ότι βάζουμε μπροστά τις ζωές μας και όχι τα κέρδη των λίγων. Είναι η απάντησή μας:

  • Στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Στην εμπλοκή της χώρας μας στο «στόμα του λύκου», στην Ουκρανία, στη στήριξη του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ που σφαγιάζει τον Παλαιστινιακό λαό.
  • Στα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς, που ενώ από την αρχή του χρόνου έχουν σκοτωθεί 32 εργαζόμενοι, 12 από αυτούς στην οικοδομή, δεν ιδρώνει το αφτί κανενός, ούτε της κυβέρνησης, ούτε της υπουργού Εργασίας.
  • Στην ακρίβεια, τις ανατιμήσεις και τη φοροληστεία, με τον αγώνα μας διεκδικούμε:

Μέτρα στήριξης του εισοδήματός μας, αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, υπογραφή νέας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. 7ωρο – 35ωρο – 5ήμερο. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο, που ποινικοποιούν τους αγώνες και τη συνδικαλιστική δράση.

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις Κατασκευές και στα συναφή επαγγέλματα,

Με παρακαταθήκη τις απεργιακές μάχες που δώσαμε, καταθέτουμε όλες μας τις δυνάμεις η ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ να δώσει νέα ώθηση, νέα δυναμική στον αγώνα μας. Να δυναμώσει η διεκδίκηση ώστε να έχουμε αποτελέσματα που θα ανακουφίζουν τη ζωή μας.

Κυβέρνηση, μεγαλοεργοδοσία, τα κόμματα που στηρίζουν την αντεργατική πολιτική και τις Οδηγίες της ΕΕ που δεν είναι των λαών, αλλά του κεφαλαίου, πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους:

Δεν υποχωρούμε, δεν συμβιβαζόμαστε. Επιλέγουμε τη δύναμη του αγώνα μας.

Επιλέγουμε όσα μας διδάσκει η ιστορική παρακαταθήκη των νεκρών, των βασανισμένων, των φυλακισμένων της τάξης μας για τα δίκια της εργατιάς. Η γεμάτη με αίμα, θυσίες και αγώνα Ιστορία της τάξης μας, που μας διαπαιδαγωγεί, μας εμψυχώνει για τους αγώνες του σήμερα και προαναγγέλλει τους μεγάλους αγώνες του αύριο, τις μεγάλες νίκες, τη μεγάλη Ιστορία που θα την γράψουν οι λαοί

Την 1η του Μάη όλοι στην απεργία

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση των Σωματείων στην Τρίπολη στις 10.30 το πρωί στην πλ. Πετρινού

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ