Τοποθέτηση για την υποψηφιότητα στις Προκριματικές Εκλογές για το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

0

Γεώργιος Ι. Φαράντος

Διδάκτωρ, Μεταδιδάκτωρ, τ. Διδάσκων Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων

Τοποθέτηση για την υποψηφιότητα στις Προκριματικές Εκλογές για το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα πραγματοποιηθούν στις 14-04-2024 στην Πελοπόννησο.

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιτίθενται στα κοινωνικά κεκτημένα και δικαιώματα, αποδομούν το δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, το σύστημα παιδείας, την εργασία και την ασφάλιση, κινούμενες προς τη δυστοπία.

Απέναντι σε αυτήν την αντιλαϊκή ενορχηστρωμένη επίθεση, ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία καλείται να παράξει πολιτική ενταγμένη στο σημερινό πολιτικό περιβάλλον και να προσελκύσει τους πολίτες στην πορεία προς την πολιτική αλλαγή.

Εμείς προτάσσουμε την Περιφερειακή ανάπτυξη, οργανώνουμε τα Περιφερειακά συνέδρια, ενάντια στα σχέδια που μαραζώνουν και οδηγούν στην ανεργία και εγκατάλειψη τις Περιφέρειες.

Όπως την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία εγκαταλείφθηκε από ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού της υπό το φάσμα της ανεργίας, της υπανάπτυξης και της έλλειψης παροχής υπηρεσιών.

Ξεκινήσαμε την πορεία προς την αποκέντρωση και την ανάταξη της χώρας από τις Περιφέρειες, όπως είναι ηθική και πολιτική μας υποχρέωση.

Για μια ακόμη φορά, επιχειρούμε να αναστηλώσουμε το ΕΣΥ, στοχεύοντας στην καταπολέμηση των ανισοτήτων, στην αύξηση των αποδοχών ενός άρτια εκπαιδευμένου προσωπικού υγείας και την απόκτηση νέου και σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού.

Είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε σχέδιο για την παροχή δημόσιας και δωρεάν παιδείας σε όλους τους μαθητές και φοιτητές, να πετύχουμε να μην μείνει καμία και κανένας νέος έξω από το δημόσιο πανεπιστήμιο για χάρη των ιδιωτικών συμφερόντων που λυμαίνονται την παιδεία.

Με κορμό το Κόμμα μας, το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, η κοινωνία θα μπει στο δρόμο προς την Προοδευτική διακυβέρνηση.

Η Προοδευτική διακυβέρνηση μόνο, μπορεί να οδηγήσει στη Δίκαιη Κοινωνία και θα προσφέρει στον πληθυσμό και ιδίως στις ευάλωτες ομάδες, ένα αξιοπρεπές περιβάλλον Υγείας, Παιδείας και Εργασίας.

Διαμορφώνουμε πολιτική στα νέα όργανα και κατευθυνόμαστε με εξέχουσες πολιτικές προτάσεις προς τις Ευρωεκλογές.

Οι Ευρωεκλογές του Ιουνίου θα αποτελέσουν ένα ορόσημο που θα φωτίσει για μια ακόμη φορά τις επιλογές του Ελληνικού λαού υπερ της Ευρωπαϊκής πορείας των αξιών: της δημοκρατίας, της ασφάλειας και της δικαιοσύνης.

Επιθυμώ να είμαι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επικείμενες Ευρωεκλογές,

διότι επιθυμώ να συνεισφέρω στην προσπάθεια του Κόμματος για την πορεία προς τη δίκαιη κοινωνία με δικαιοσύνη παντού,

λαμβάνοντας υπόψη την προσπάθεια που γίνεται για τη διαμόρφωση των Ευρωπαϊκών πολιτικών ώστε να ωφελούν τους πολίτες των χωρών-μελών της Ε.Ε. και ιδιαίτερα αυτούς που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ως Αριστούχος Διδάκτωρ, Μεταδιδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, ως τ. Διδάσκων του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων και του Οικονομικού Τμήματος του  Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του ΠΑΔΑ

Ως μεταδιδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του ΠΑΔΑ, ως Μεταδιδάκτωρ του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

έχοντας 100 στοιχεία διεθνούς δημοσιευμένου επιστημονικού έργου σε σχετικά θέματα, μεταξύ των οποίων και μεταδιδακτορική διατριβή και διεθνείς δημοσιεύσεις για τις Πολιτικές Υγείας κατά τη Διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,

Ως Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Αργολίδας έχω συνεισφέρει στη Υγεία στο Νομό αυτό, ως τρεις φορές Προϊστάμενος Επιθεώρησης Εργασίας έχω αποδείξει την προσήλωση μου στην υπεράσπιση των αδυνάτων μελών της εργασιακής σχέσης και την διατήρηση της εργασιακής ειρήνης.

πιστεύω ότι έχω το απαιτούμενο υπόβαθρο για την ενασχόληση με τα Ευρωπαϊκά θέματα και η τριβή μου με τα θέματα αυτά, θα ήταν χρήσιμη για εμένα και για το ΣΥΡΙΖΑ

Ως μέλος των Οργάνων του Κόμματος σε διάφορες θέσεις στη Νομαρχιακή Επιτροπή Αρκαδίας και στην Περιφερειακή Παράταξη Πελοποννήσου, έχω διαπιστώσει με τα μάτια μου, την καταστροφή που επιφέρουν στον τόπο οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οι οποίες ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος και για το συμφέρον των ολίγων.

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές αδιαφορούν και προκαλούν την έννοια του κλιματικού πρόσφυγα, την καταστροφή του περιβάλλοντος και την αδιαφορία για την τύχη των ευάλωτων πολιτών.

Οι πολιτικές αυτές γεννιούνται σε Διεθνές και Ευρωπαϊκό Επίπεδο και η συζήτηση που γίνεται στο Ευρωκοινοβούλιο και τα όργανα της Ε.Ε. είναι κρίσιμης σημασίας για τη διαμόρφωση των πολιτικών και στρατηγικών της Ε.Ε.,

οι πολιτικές αυτές εισάγονται στη συνέχεια στις έννομες τάξεις των κρατών-μελών και επηρεάζουν τις εθνικές πολιτικές και στρατηγικές.

Εάν εκλεγώ στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο,

πιστεύω ότι θα συμμετάσχω σε μια κοινή προσπάθεια που βρίσκει συμμάχους από όλα τα Αριστερά και Δημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης στο δρόμο για μια σύγχρονη Αριστερά των αξιών της δικαιοσύνης και της προόδου.

Η στάση των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Ευρωκοινοβούλιο θα φωτίσουν για μια ακόμη φορά τις επιλογές του Ελληνικού λαού υπερ της Ευρωπαϊκής πορείας των αξιών: της δημοκρατίας, της ασφάλειας και της δικαιοσύνης.

Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε η προοδευτική πολιτική να επιστρέψει στο προσκήνιο του Ευρωπαϊκού πολιτικού σκηνικού και αυτό θα ξεκινήσει να γίνεται μέσω της πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία που θα διαπιστωθεί το βράδυ των Ευρωεκλογών.

Είναι πια καιρός να σταματήσουν η ενεργειακή φτώχεια και η κούρσα των υπερεξοπλισμών που μαστίζει τους προϋπολογισμούς και την ποιότητα ζωής των Ευρωπαϊκών νοικοκυριών.

Στην επόμενη θητεία των Ευρωβουλευτών, οι πολιτικές της Αριστεράς και της προοδευτικής παράταξης, ανοίγουν το δρόμο για την Ευρώπη που θα υπερασπίζεται

  • την ειρήνη και τη δημοκρατία,
  • τα κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών
  • με αξιοπρέπεια και ισότιμη πρόσβαση σε κοινωνικά αγαθά,
  • υπερασπίζοντας τις ευάλωτες ομάδες και
  • υποστηρίζοντας τα συμφέροντα των πολλών έναντι των συμφερόντων των ολίγων.

Η προοδευτική πολιτική θα επιστρέψει στο προσκήνιο του Ευρωπαϊκού πολιτικού σκηνικού και αυτό θα γίνει μέσω της πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία που θα διαπιστωθεί το βράδυ των Ευρωεκλογών.

Είναι πια καιρός να σταματήσουν η ενεργειακή φτώχεια και η κούρσα των υπερεξοπλισμών που μαστίζει τους προϋπολογισμούς και την ποιότητα ζωής των Ευρωπαϊκών νοικοκυριών.

Κι ακόμα, η δημαγωγία της ακροδεξιάς και η έκφραση των ακροδεξιών πολιτικών στο δημόσιο βίο, θα καταπολεμηθεί από την ανάδειξη των πολιτικών μας.

Από τούτη της συνεδρίαση, Εμπρός για τις Αξίες, τη Δικαιοσύνη και την Πρόοδο.

Υπέβαλλα και ζητώ να αξιολογήσετε την υποψηφιότητα μου στο Προκριματικό ψηφοδέλτιο για να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στον αγώνα για ένα πολιτικό γεγονός που θα οδηγήσει τις Ευρωπαϊκές κοινωνίες προς μια δημοκρατική και προοδευτική πορεία.

Πιστεύω ότι το πολιτικό γεγονός αυτό θα συμβάλει στην ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στην εκλογική νίκη αρχικά των Ευρωεκλογών και μετέπειτα των Εθνικών Εκλογών.

Εμπρός για τις Προκριματικές Εκλογές και τις Ευρωεκλογές και για την Πολιτική Αλλαγή και την Προοδευτική Διακυβέρνηση.

Παράρτημα:

Από Ακαδημαϊκής – επαγγελματικής πλευράς, υπήρξα ή διατελώ:

  • ·Διδάσκων του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
  • ·Διδάσκων του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και
  • ·Διδάσκων του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
  • ·Μεταδιδάκτωρ Ερευνητής του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
  • ·Μεταδιδάκτωρ Ερευνητής του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και
  • ·Επισκέπτης Ερευνητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
  • ·Ομόφωνα Αριστούχος Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
  • ·Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Ναυπλίου (με πλούσιο έργο όπως αξονικός τομογράφος, ΕΣΠΑ, οικονομικό έργο, προσλήψεις Ιατρών) και
  • ·με πλούσια επιστημονική παρουσία με δημοσιεύσεις, κρίσεις, ειδικές εκδόσεις, κατοχή επιστημονικών θέσεων σε επιστημονικά περιοδικά εγνωσμένου κύρους (άνω των 100 στοιχείων),

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευχαριστώ.

Πελοπόννησος, 07-04-2024

Γεώργιος Ι. Φαράντος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ