Απάντηση του προέδρου της τ/κ Αγ.Πέτρου στον κ.Γιαννακούρα

0
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Άγιος Πέτρος, 15 Οκτωβρίου 2020
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ π. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ κ. ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ
«ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ»
Κύριε τέως Αντιπεριφερειάρχη
Λυπάμαι πολύ που με αναγκάζεις να σου απαντήσω σε έντονο ύφος για τους χαρακτηρισμούς τους οποίους ευθέως ή εμμέσως απεύθυνες σε εμένα. Κατ’ αρχάς σου τους επιστρέφω άμεσα και μάλιστα άργησα λίγο. Νομίζεις ότι μπορείς να μιλάς ανεύθυνα για άλλους χωρίς στοιχεία και να κρίνεις εξ’ ιδίων τα αλλότρια; Δεν θέλω να συνεχίσουμε τη συζήτηση σε αυτό το επίπεδο για ευνόητους λόγους. Αν θέλεις να κάνεις κουβέντα σε τέτοιο επίπεδο πήγαινε να απαντήσεις σε αυτά που σου καταμαρτυρούν (και με στοιχεία) κάθε βράδυ ορισμένα τοπικά κανάλια.
Τώρα επί της ουσίας, η πίκρα σου δεν σε αφήνει να καταλάβεις. Κάθε 4 χρόνια γίνονται εκλογές και οι πολίτες αποφασίζουν. Ότι έκανες για τον Άγιο Πέτρο και την περιοχή το είπες νομίζω αναλυτικότατα με φυλλάδια, εκπομπές, συνεντεύξεις κτλ. Δεν φαντάζομαι να έκανες κάτι και να μην το είπες. Εγώ εξελέγην για πρώτη φορά πρόεδρος στο χωριό μου (και μάλιστα με μεγάλο ποσοστό) και κοιτάζω τι θα κάνω από εδώ και πέρα.
Νομίζω το ξέρεις και αν δεν το ξέρεις το γράφω στο δημοσίευμά μου, ότι οι πρόεδροι δεν έχουμε αρμοδιότητες ούτε προϋπολογισμό για έργα. Επίσης αναφέρω αυτολεξεί «Η αρμοδιότητά μας είναι να μελετάμε, να σχεδιάζουμε και να προτείνουμε έργα, δράσεις και λύσεις σε προβλήματα που υπάρχουν στο χωριό μας και στον τόπο μας. Να παρακολουθούμε τα αιτήματα και να πιέζουμε με κάθε τρόπο για την υλοποίησή τους. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να αναπτύξουμε συνεργασίες με όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, τα Υπουργεία και κυρίως την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δηλαδή το Δήμο και την Περιφέρεια».
Ξέρω ότι τα γνωρίζεις αυτά γιατί και έξυπνος είσαι και έμπειρος, αλλά δεν καταλαβαίνεις ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι αυτόνομη, ανεξάρτητη, χωρίς παρατάξεις και κόμματα. Δεν μπορείς να καταλάβεις ότι κάποιοι είναι πέρα από αυτά; Δεν βλέπεις ότι με αυτές τις παλαιοκομματικές προσεγγίσεις η χώρα καταστρέφεται;
Δεν βλέπεις τα χωριά μας που ερημώνουν, η ανεργία, η φυγή των νέων στο εξωτερικό και όλα τα άλλα που όλοι βιώνουμε; Εμείς εδώ κρατάμε Θερμοπύλες, αγωνιζόμαστε για το χωριό μας χωρίς ιδιαίτερους πόρους, χωρίς βοήθεια και είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμαχόμαστε και να υποστόμεθα κάθε φορά, αυτό το αυταρχικό κράτος που δεν αλλάζει γιατί θέλει τον παρασιτισμό για να συντηρείται. Πες μας εσύ τι έκανες Βαγγέλη για την αξιοκρατία; τόσα χρόνια που ασκούσες (για να μην το πω αλλιώς) εξουσία, απολάμβανες τα γλειψίματα;
Δεν καταλαβαίνεις ότι ένας πρόεδρος κοινότητας (σε αυτό το πλαίσιο) δεν μπορεί παρά να συνεργάζεται με όλους τους αρμόδιους φορείς; Αυτό κάνω και εγώ διότι εδώ είμαι για το χωριό μου και τους συμπατριώτες μου. Αν ήσουν εσύ και με σένα θα συνεργαζόμουν, τι δεν καταλαβαίνεις; Είπα ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν, διότι το κράτος έχει συνέχεια, αλλά υπάρχει διαφορά μεταξύ σχεδιασμού και υλοποίησης. Το ξεχνάς και αυτό; Οι πολίτες όμως δεν το ξεχνούν!! Τι θέλεις να μας πεις τώρα, ότι εσύ εννέα χρόνια σχεδίαζες και οι άλλοι τα βρήκαν όλα έτοιμα και τα υλοποίησαν σε ένα χρόνο;
Γιατί το δρόμο στον οποίο αναφέρεσαι, που έχεις και τις φωτογραφίες, ξέρεις πως τον άφησες; ΗΜΙΤΕΛΕΣ και ΚΛΕΙΣΤΟ από τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΑΔΑ: ΨΤΕΜ46ΜΚ6Π-9Υ2 27/1/2019). Έχεις περάσει μετά τις εκλογές να τον δεις; Δηλαδή τι θα ήθελες, να μην κάνουμε τίποτα και να καθόμαστε σαν λέσχη προβληματισμού και να αναπολούμε τα επιτεύγματά σου; Αν θέλεις να με ακούσεις, ο κόσμος τα ξέρει όλα και κρίνει. Δεν έχει νόημα να ζεις με το παρελθόν, δες το μέλλον, δικό σου θέμα βέβαια….
Και αν επιμένεις έλα στον Άγιο Πέτρο, εμείς θα σε υποδεχτούμε, και να πεις ότι θέλεις στους Αγιοπετρίτες. Πες τους ότι θα αρχίσει το έργο της εκκλησίας μετά από τις δικές σου ενέργειες ή ο δρόμος της Αράχωβας. Πες τους ότι δεν έφτανε το αλάτι μέχρι τον Άγιο Πέτρο όταν είχε πάγο, ούτε το γκρέιτερ ανέβαινε την “Άβρενα” να ξεχιονίσει.
Να με συμπαθάς για τον τόνο μου, αλλά δεν μπορείς να υποτιμάς έτσι τις προσπάθειές μου και δεν μπορείς να προσβάλλεις με αυτόν τον τρόπο έναν σκληρά εργαζόμενο οικογενειάρχη που σπουδάζει παιδιά και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα, ασχολούμενος και με τα κοινά επί πολλά χρόνια, εθελοντικά και αμισθί. Αν θέλεις μπορούμε να κάνουμε συζήτηση και αντιπαράθεση, και δημόσια, όμως με επιχειρήματα, όχι με ύβρεις. Μπορώ να σου τα εξηγήσω όλα αυτά που λέω, αλλά δεν θα ήθελα να το συνεχίσουμε με αυτό τον τρόπο. Να κοιτάξουμε καλύτερα τα προβλήματα και τον κόσμο, την περιοχή μας και την ανάπτυξη της.
Υ.Γ Θα χαιρόμουν πολύ να σε δω στο Περιφερειακό Συμβούλιο να απαιτείς έργα για τους Αγιοπετρίτες που σε έχουν βοηθήσει αρκετές φορές από τότε που ήσουν υποψήφιος βουλευτής και στην πορεία, τους ξέχασες..
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΑΚΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ